20
Mayıs
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

50 kaçak göçmen yakalandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Gürcü uyruklu bir kişinin kaptanlık yaptığı teknede sahil güvenlik ekipleri tarafından yapılan aramada, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 50 kaçak göçmen yakalandı.

Operasyonlar kapsamında kaçaklara organizatörlük yapan 6 insan taciri gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre; alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler, Karaada açıklarında bir teknede 50 kaçak göçmen ile kaçakları yurt dışına çıkarmak için para karşılığında anlaştığı tespit edilen 6 organizatör yakalandı. 20 metre uzunluğundaki tekneye ele geçirilen kaçakların İtalya'ya gitmeye üzere yola çıktıkları ifade edilirken, çoğunluğunun Kuzey Irak ve Gürcistan uyruklu olduğu tespit edildi. 50 kaçağın arasında kadın ve çocuklarında bulunduğu bildirildi.


Sahil güvenlik ekipleri gözetiminde tekne limana çekilirken, karaya çıkarılan kaçak göçmenler karayolu ile Mumcular Beldesi Karaova Jandarma Karakolu'na götürüldü. Kaçakların jandarmada işlemlerinin tamamlanan kaçaklar, sınır dışı edilmek üzere Muğla Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine sevk edildi.


Kaçakları yasa dışı yollardan yurtdışına götürmeye çalışan Gürcistan uyruklu tekne kaptanı ile birlikte diğer 5 şüpheli ilk sorgulamalarının ardından, adli mercilere sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 19:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?