19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

83 Yaşındaki tursit denize düştü

Muğla'nın Bodrum ilçesinde tekneden denize düşerek boğulma tehlikesi geçiren İrlandalı turist, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Karaada bölgesinde saat 17.30 sıralarında İrlandalı turist Leo Francis Mcnally (83), tur teknesiyle geziye çıktı. Mcnally, teknede yürürken dengesini kaybederek denize düştü.

Boğulma tehlikesi geçiren İrlandalı turisti kurtarmak için bazı tekne görevlileri denize atladı. Sudan çıkarılarak bir bota alınan, İçmeler'de Yelken Kulübü mevkiinden karaya çıkarılan Leo Francis Mcnally, olay yerine çağrılan ambulansla Universdal Hospital Bodrum'a kaldırıldı. Hastaneye getirildiğinde ciddi
oksijensizlik, akciğer ödemi ve bilinç bulanıklığı olduğu belirtilen İrlandalı turist, yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma alındı.


Hastanenin Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Sedat Harman, "Bazı tetkik ve kontroller sonucu hızlı bir şekilde yoğun bakıma aldık. Nefes alıp vermede güçlük var. Belli ilaçlar ve ödemi hızlı çözücü ilaçlarla tedaviye başladık. Yaşı itibariyle başka risklerde var. Ancak toparlanmaya başladı. 24 saatten sonra daha belirgin bir toparlanma olmasını bekliyoruz. Şu an için güvenli halde" dedi.
Ailesiyle tatilini geçirmek üzere Bodrum'a geldiği öğrenilen Leo Francis Mcnally'in eşi Peatrice Mcnally ve yakınları, hastaneye gelerek hastanın sağlık durumu hakkında bilgi aldıktan sonra kaldıkları otele geri döndü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

..
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 01:49:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?