19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Adalara turist yağdı

Ege’nin en batı ucundaki Turgutreis Beledesi’nin 3 mil açığında bulunan Çatalada, Topan Adası, Çoban Adası ve Yassıada’ya geçen yaz ayında günlük tur tekneleriyle ve lüks yatlarla yaklaşık 10 bin turist geldi.

Turgutreis limanından kalkan tur tekneleri ile, Avrupa’nın Yunanistan, İtalya, İngiltere, Fransa ve Portekiz ülkelerinden gelen lüks yatlarla, bakir adalar turist akınına uğradı. Fok ve yunusların sık sık ziyaret ettiği adaların sessiz, bakir ve mavi koylara sahip oluşu yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Çatalada’nın 1 mil açığındaki Yassıada’nın da dalış turizmine açılarak Su Altı Müzesi haline getirilecek olması turistlerin Turgutreis’e olan ilgisini artırıyor. Avrupalıların Turgutreis’i tanımaya başlaması ve yabancı ünlülerin beldeye yerleşmesi, bu yıl adalara gelen turist sayısının da artmasına neden oldu. Adalara bu yıl geçen yıllara oranla daha fazla turistin geldiğini belirten Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan “ Bu yıl Özellikle Avrupa ülkelerinden yaklaşık 10 bin turist adalara akın etti.

Turgutreis’in 3 mil açığında bulunan bakir adalarımıza daha fazla turisti çekebilmek için turizme kazandırmamız ve tesisleşmemiz gerekiyor. Ancak tesisleşme yaparken doğal dengenin ve güzelliğin bozulmamasına özen göstermeliyiz. Yassıada’nın da dalış turizmine açılmasından sonra bölgeye Avrupa ülkelerinden çok sayıda yabancı turistin geleceğine inanıyorum. Bu sayede hem Turgutreis’in tanıtımı olacak hem de ülke ekonomimiz kazançlı çıkacak” dedi.

Ayşegül Ülkü/ KentHaber/ Bodrum
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 12:33:48
Güncelleme :2 Şubat 2006 Perşembe 11:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?