20
Mayıs
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

Ağar ve Derviş restorantta karşılaştı

Bodrum'da bir restoranda yemek sırasında Kemal Derviş ile sohbet eden Demokrat Parti (DP) Eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, "2001 krizinin ortaya getirdiği yapısal değişimin bugün Türkiye için avantaj teşkil ettiği ortada" dedi.


Bodrum'da, Ekonomi ve Dış Politik Araştırmalar Merkezi'nin (EDAM) bir toplantısına katılan BM Kalkınma Programı Başkanı Kemal Derviş ile Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Mehmet Ağar akşam yemeğinde bir restoranda karşılaştılar. Neyzen Tevfik Caddesinde bulunan restorandan çıkan Mehmet Ağar, Kemal Derviş ile tesadüfi bir karşılaşma olduğunu belirterek karşılaşmalarının son ekonomik gelişmeler üzerine sohbet etme fırsatı olduğunu söyledi.

Son ekonomik gelişmeleri değerlendiren Mehmet Ağar "Tabii dünyanın içinden geçtiği bir zor dönem. 2001 krizinin ortaya getirdiği yapısal değişimin bu gün Türkiye için bir avantaj teşkil ettiği ortada. Bütün bunları günün gerektirdiği tedbirlerle güçlendirerek, topyekün bir birliktelik sağlayarak meseleyi bir iç politika malzememesi haline getirmeksizin, bir müştereklik içinde kamu sektörü ve özel sektörün dünyada gelişimi de motomot takip eden dinamik bir karargahla beraber mesele taşınırsa zannediyorum Türkiye olabildiğince en iyi şekilde bunun içerisinden çıkabilir" dedi.


Bir süredir Bodrum'da bulunan Mehmet Ağar kriz dönemlerinin en zor meselenin alt gelir gurupları olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "Onların meselelerini çözmeye öncelik veren, özellikle olabildiğince istihdamı sağlamaya yönelik tedbirler önde olacak tabii. Türkiye artık bugün özel sektörün kamu sektörünün çok önünde. Dolayısı ile özel sektörle hükümet arasında güçlü bir diyalogla birlikte meseleleri topyekün gögüslemek lazım. Hepimizin meselesi de bu. Türkiye iyi olsun, hepimiz iyi olalım"

Siyasetle ilgili konuşmak istemeyen Mehmet Ağar, "Siyaset Türkiye'ye her zaman lazım. Türkiye'nin ihtiyacı olan her noktada biz varız. Ama fiilen siyasette değil tecrübemi, birikimlerimizi her türlü katkım için de sunarız" ifadelerini kullandı.
Bodrum'daki toplantıya katılan Kemal Derviş ve beraberindekiler de bir süre sonra restorandan ayrıldı. Derviş, beraberindekilerle Kale caddesi ve Barlar sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyerek esnafla sohbet etti. Yürüyüşünü sürdüren Kemal Derviş, Azmakbaşı mevkiinden Atatürk Caddesi'ne geçerek buradan Cevat Şakir Caddesi'ni takiben Belediye Meydanı'nda beraberindekilerle kendilerini bekleyen midibüse binerek ilçe merkezinden ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 16:51:16
Güncelleme :19 Ekim 2008 Pazar 16:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?