31
Mayıs
2024
Cuma
BODRUM - MUĞLA

Ahşap yatlar yelken açtı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl yirmincisi düzenlenen ''Bodrum Kupası Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları'' başladı. Her yıl ekim ayı içerisinde gerçekleştirilen yarışlara Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere dahil olmak üzere 10 yabancı ülke bayraklı yatın katılıyor. Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından düzenlenen yarışlara, toplam 61 yatın katıldığı bildirilirken, yatların yolcusu ile katılmış olması nedeni ile yarışların ayrı bir özellik taşıdığı belirtildi.


Organizasyon hakkında bilgiler veren Era Bodrum Yelken Kulubü Başkanı Erman Aras Bodrum'da yapılan yatların, yarışlarla görücüye çıktığını belirterek, "Herkes çok hayecanlı. Yatlar kuğu gibi yelkenlerini açacak. Güzel görüntüleri tüm dünya görmüş olacak. Yarışlar 4 parkurda yapılıyor. 300 civarında yabancı yolcu var. Bodrum kupası için düzenlenen yarışlar Türkiye yatçılığı açısından çok önemli" dedi.


Gümüşlük-Güllük etabının Bodrum Kupası Yarışları'nda gulet fotoğraflarını dergisine kapak yapıldığını kaydeden Başkan Erman Aras, Yelken Dünyası Dergisi'nin sahibi Mesut Baran anısına Güllük-Yalıkavak etabının ise geçtiğimiz eylül ayında vefat eden spor yazarı Kazım Kanat anısına gerçekleştirileceğini söyledi. Kazım Kanat'ın anısına düzenlenecek olan etabın başlangıcında, Kanat'ın bir süre günlerini geçirdiği "Meleğim" isimli teknesinden denize çelenk bırakılmasının planlandığı öğrenildi.


Ayrıca her yıl belirlenen bir etap sonunda teknelerin yan yana demirlemesi ile sevgi çemberi oluşturulan yarışlarda bu yıl, Gümüşlük- Güllük etabının tamamlanmasının ardından yatların "Sevgi çiçeği" oluşturacağı belirtildi. Bünyesinde çeşitli etkinlileri de barındıran yarışlarda deniz tutkunları ve meraklıları eğlenerek stres atma imkanı bulacak. Uluslararası düzenlenen ve renkli görüntülerin oluştuğu yarışların ilk gününde İskoçya'dan yarışmaya katılanların bulunduğu tekneden, İskoçların ulusal çalgısı "Gayda" sesleri yükseldi. Yarışmaya katılan yabancı konuklar, Bodrum'da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, yarışların eğlenceli geçeceği yönünde duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.


Yarışlarda ilk gün Bodrum- Gümüşlük etabı olmak üzere, Gümüşlük-Güllük, Güllük-Yalıkavak ve Yalıkavak- Bodrum etabı olarak yarışlar 4 etapta yapılacak. Yarışlar 26 Ekim akşamı ödül töreni ile sona erecek.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 22:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?