20
Mayıs
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

AKUT operasyon merkezi açıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yılın başında kuruluş çalışmalarına başlanan Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) Bodrum ekibinin oluşturulmasının ardından, operasyon merkezi de tamamlandı.

Merkez, düzenlenen törenle açıldı.
Konacık beldesi Ziya Gökalp Caddesi Gaz Deresi mevkiindeki operasyon merkezine 2003 yılında Niğde'de Demirkazık dağına tırmanırken geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden dağcı Kürşat Avcı'nın ismi verildi. AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki'nin de yer aldığı açılış törenine Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Hulusi Kaya, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Konacık Belde Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Türk Telekom İl Müdür Yardımcısı Timur Somay, Türkiye genelinden bazı AKUT üyeleri ve davetliler katıldı.


Ekibin operasyon merkezinin oluşturulması konusunda Konacık Belde Belediye Başkanlığı'nın büyük destek verdiği açıklandı.
AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, açılışta yaptığı konuşmada, "Özellikle 1999 depremi öncesinde her şeyi devletten beklemeyi alışkanlık haline getirmiş bir toplum olarak hayatımızı sürdürdük. Son 30 yıldır bazı değerleri unutmuşuz. Fakat Gölcük Depremi'nde bir avuç dağcının öncülüğünde başlatılan çalışmalar, halka gösterdiği yardımlar Türkiye'de yeni bir başlangıcı da beraberinde getirdi. 21. yüzyılın sivil toplum örgütlerinin yüzyılı olacağı konuşulmaya başlandı" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi sunulduktan sonra törene katılanlar açılış kurdelesini kesti. Açılış törenine katılanlar ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.


"Gönüllülük" ve "karşılıksız yardımseverlik" ilkesi ile çalışmalarını sürdüren AKUT'un, Bodrum merkezinin 2008 yılında açılışı yapılacak 4 yeni operasyonel ekipten ilki olduğu ve ayrıca AKUT bünyesinde resmi açılışı yapılan 15. ekip olduğu belirtildi. Turizmin önce gelen merkezlerinden olan Bodrum'da Alp Emre Kököz liderliğinde oluşturulan AKUT Bodrum ekibi; ilçede ve çevresinde meydana gelebilecek acil durum, afet, orman yangınları, kaybolma ve benzeri olaylara, ilgili resmi birimlerle birlikte anında müdahale edecek.
Bu arada törende, AKUT'un Marmaris ekibinden Fatma Bal'ın AKUT tişörtlü 11 aylık Ada Bal isimli bebeği ilgi çekti.

..
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 03:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?