31
Mayıs
2024
Cuma
BODRUM - MUĞLA

Alpözen'in yargılaması başladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde tarihi Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi eski müdürü Oğuz Alpözen'in, görev yaptığı dönemde bazı yapıların üzerine armalar yerleştirerek kale ve müzenin aslını bozduğu iddiasıyla yargılanmasına başlandı.
Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması yapıldı. 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada tutuksuz sanık Oğuz Alpözen'in katıldığı duruşmada, eksiklerin giderilmesi için dava 16 Şubat 2009 tarihine ertelendi.

Oğuz Alpözen, hakkındaki iddiaya karşılık, amacının yeni yapılan binaların ne zaman ve kimin tarafından yapıldığını belirtmek, bunu yapanın bir Türk müzecisi olduğunu anlatmak için yetkililerin de bilgisi dahilinde yaptığını söyleyerek kendini savundu. Alpözen adliye önünde yaptığı açıklamada, müze müdürü olarak 26 yıl 11 ay çalıştığını, geçirdiği müfettiş tahkikatlardan uyarı cezası bile almadığını savunarak şunları söyledi:

"Benim amacım 249 haçlı armalı şövalyenin kalesine Türk döneminde yeni yapılan binaların ne zaman ve kimin tarafından yapıldığı belirtmekti. Bununla ilgili gelen uzmanlar, 'Yapılan binaların yapıldığı tarihleri göstermektedir' diye sökmediler."
Komutan Kulesi'nin girişinde, Uluburun Batığı'nın girişinde ve minarenin üzerinde olmak üzere kabarmalı ve oymalı olarak armaların yerlerini söyleyen Alpözen, bunların yetkililerin bilgisi dahilinde yapıldığını öne sürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 12:35:31
Güncelleme :7 Ekim 2008 Salı 12:50:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?