19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Ambulans helikopter hızır gibi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan akut böbrek yetmezliği, hipertansiyon ve ritim bozukluğu rahatsızlığı bulunan 80 yaşındaki bir hasta Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans helikopterle İzmir’e sevk edildi.

Bodrum Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören Nurettin Ökmen isimli hastanın, acilen büyük bir merkeze ulaştırılması gerektiğinden dolayı hastanın İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilmesi için çalışmalara başlandı. Ambulansla hastaneden alınarak ilçe stadına getirilen hasta, sedye ile taşınarak, sahaya iniş yapan ambulans helikoptere konuldu. Ambulans helikopter hastayı aldıktan sonra havalandı.

Bodrum 1 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu nöbetçi hekimi Muhsin Katık yaptığı açıklamada, hastanın yoğun bakım servisinde tedavi altında olduğunu kaydedere, “Muğla 112 Komuta Kontrol Merkezi'nin tarafımıza yaptığı anons üzerine istasyonumuzdan çıkış yaparak hastamızı Bodrum Devlet Hastanesi’nden aldık. Hasta uyutulmaktaydı. Entübe edilmişti. Her türlü önlem alınarak ilçe stadyumuna getirildi. Hastanın durumunun aciliyetinden dolayı helikopter ambulansla sevk edildi” dedi.

Bilindiği gibi; Bodrum’da geçen hafta sonu, geçirdiği iş kazasında yaralanan bir kişi yine ambulans helikopterle İzmir’e sevk edilmişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 15:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?