27
Mayıs
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

Ambulansla kutlamalara katıldılar

CUMHURİYET COŞKUSUNU YAŞAMAK İÇİN AMBULANS TUTTULAR

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sağlık sorunları nedeniyle yürüyemeyen 44 yıllık evli çift, Cumhuriyet'in 86. kuruluş yıldönümü kutlamalarını izleyebilmek için geçen yıl olduğu gibi yine ambulans tuttu.

Bodrum'da fener alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü'nün ardından Barış Meydanı'nda havai fişek, halk oyunları gösterileri ile öğrenci ve yerel bir müzik grubunun konseri yer aldı. Yaklaşık üç bin kişinin katıldığı etkinliği izleyenler arasında, Cumhuriyet coşkusunu yaşamak için geçen yıl olduğu gibi bu yılda ambulans tutan Refik ve Meral Cabi çifti dikkat çekti. Bacak kemiğinde kırık olan Meral Cabi (71) ve omurga kırığı olan Refik Cabi (77) çiftini sedye ve tekerlekli sandalyede ellerinde Türk Bayrağı ile görenler onların Cumhuriyet aşkına hayran kaldı. Meslek hayatında son olarak Devlet Planlama Teşkilatı'nda görev yaparak emekliye ayrılan Refik Cabi, sağlık görevlileri tarafından sedye ile tekerlekli sandalyedeki 44 yıllık eşi de yine sağlık görevlilerinin yardımlarıyla ambulanstan indirildi. Refik Cabi'nin sol bacağının kangren nedeniyle diz üstünden kesildiği öğrenildi.

Cabi çifti geçen yıl kendilerinden söz ederken, her yıl tatil için Bodrum'a geldiklerini belirtmiş, Meral Cabi'nin üç yıl önce evlerinde iken düşerek bacağında kırıklar oluştuğu, Refik Cabi'nin de yine düşerek omurga kırığı meydana geldiği öğrenilmişti. Tedavileri süren ve dört yıl öncesine kadar bulundukları Ankara'ya dönmeyip hayatlarını Bodrum'da sürdüren Cabi çifti, ellerinde Türk Bayrakları ile Onuncu Yıl Marşı'nı söylediler. Kendini 25 yaşında hissettiğini belirten Refik Cabi, "Gençlerimize Gazi'nin hediye ettiği bu Cumhuriyeti iyi anlamalarını, korumalarını ve onun uğrunda gerekirse ölmelerini tavsiye ederim" dedi. Cabi, kutlamalara bu kez bir bacağı eksik olarak katıldığını söyledi.

Meral Cabi de üç kez ameliyat olduğunu belirterek "Eşim en güzel biçimde söyledi. Allah bu günü idrak etmeyenlere akıl fikir versin" diye konuştu.

CUMHURİYET COŞKUSUNU YAŞAMAK İÇİN AMBULANS TUTTULAR
CUMHURİYET COŞKUSUNU YAŞAMAK İÇİN AMBULANS TUTTULAR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 17:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?