18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Amerikan gemisi protestosu!

ABD SAVAŞ GEMİSİNİ PROTESTO ETTİLER

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, ABD savaş gemisinin yanaştığı gemi yanaşma iskelesinin demir parmaklıklı kapısına kanlı bir atlet asıldı.

Dün, Bodrum Gemi Yanaşma İskesi'ne demirleyen ABD Donanması'na ait "USS John L. Hall" savaş gemisini protesto etmek isteyen bir grup bugün bölgeye gitti. Saat 12.00 sıralarında Bodrum'dan ayrılacağı belirtilen geminin demir alıp açıldığı ve iskelede olmadığı görüldü.

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, bir basın açıklaması yaparak iskelenin kapısına kırmızı boyalı beyaz bir atlet astı. "Şu anda, karasularımızda bulunmuş USS John L. Hall isimli gemi ile ülkeye yaşatılan utancı gözler önüne sermek üzere ve bu utanca fiili müdahalede bulunmak üzere buradayız" diyen Karahan, dün gece de meşaleleri ve ülkeye sahip çıkma onuru ile buraya geldiklerini hatırlattı. "Yankee'ye olan haklı tepkimiz yasa dışı görülerek engel olunmak istendi" diyen Karahan, bu

tepkinin dahi gemideki katil sürüsünün keyfini kaçırmaya yettiğini söyledi.

Ayhan Karahan, dün akşam üzeri müzikli eğlence yapıldığı söylenen gemiyle ilgili şöyle konuştu: "Bodrum onlar için güvenliksiz bölge olduğu için karada yapamadıkları partiyi deniz üstüne taşıdılar. Esnaf beş dakika geç kapattığında mekanını başına yıkanlar burada kendi koydukları yasaların çiğnenmesinin aktörü olmuşlardır. Bu uygulama konusunda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız."

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karan da elindeki poşetin içerisinde üzerine kırmızı boya sürülmüş beyaz bir atlet çıkararak "Bu atlet Ortadoğu'da ve dünyanın diğer coğrafyasında mazlum halkların dökülen kanlı kıyafetini temsil etmektedir. Bizim için utanç kapısı haline dönüştürülen şu kapıya asıyoruz. Bu utancı bir daha yaşatmayacağız" dedi.

Dün gece saat 22:00 sıralarında daha geniş bir katılımla basın açıklaması ve protesto etmek isteyen guruba yapılmak istenilenin Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na göre yasal olmadığını belirterek polis tarafından izin verilmemişti. Grup adına Bodrum Yurttaş İnisiyatifi sözcüsü Ayhan Karahan, bugün için saat 11:00 de bir basın açıklamasını gerçekleştireceklerini belirtmişti.

ABD SAVAŞ GEMİSİNİ PROTESTO ETTİLER
ABD SAVAŞ GEMİSİNİ PROTESTO ETTİLER
ABD SAVAŞ GEMİSİNİ PROTESTO ETTİLER
ABD SAVAŞ GEMİSİNİ PROTESTO ETTİLER
ABD SAVAŞ GEMİSİNİ PROTESTO ETTİLER
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 15:06:01
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 19:07:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?