25
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Arıtma suyunda balık besliyor

BELEDİYE BAŞKANI ARITMA SUYUNDA BALIK BESLİYOR

Muğla'nın Bodrum ilçesi Konacık Belediyesi Başkanı Mehmet Tosun, atık su arıtma tesisinde, arıtılmış su konulan akvaryumda 32 adet Japon balığı yetiştirdiklerini söyledi.

"Biz Konacık Belediyesi olarak ileri arıtma yaptığımızı iddia ediyoruz" diyen Belediye Başkanı Mehmet Tosun, "Membran teknolojisi kullanıyoruz. Bununda sonucu olarak da arıtılmış suda Japon balıkları yetiştiriyoruz" dedi.

Akvaryumda 32 balık olduğunu belirten Başkan Tosun, "Tamamen atık sudan arıtılmış suyu akvaryuma doldurmak sureti ile bu balıkları yetiştiriyoruz. 5 aydan bu yana yaşıyorlar. Herhangi bir problem yok" diye konuştu.

Arıtma tesisinde, çevre ve kimya mühendisi görevlilerinin Ar-Ge çalışması yürüttüklerine değinen Başkan Tosun, "Yenilebilir enerji kaynakları, arıtma çamurundan gübre elde edilmesi konularında ciddi çalışmalar yapıyoruz. Balıkları da örnek bir çalışma olarak yetiştiriyoruz. Arıtma tesisimize farklı renk katıyor" ifadelerini kullandı.

Bu arada arıtma tesisindeki balıkların kendisine zimmetli olduğu öğrenilen kimyager Emine Esen de zaman zaman balıkları kontrol ediyor.

BELEDİYE BAŞKANI ARITMA SUYUNDA BALIK BESLİYOR
BELEDİYE BAŞKANI ARITMA SUYUNDA BALIK BESLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 18:38:02
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 11:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?