30
Mayıs
2024
Perşembe
BODRUM - MUĞLA

Avcı dalgıçlar denizde Türk bayrağı açtı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 7’incisi düzenlenen Zıpkınla Balık Avlama Anı Yarışları'na katılan dalgıçlar hep birlikte denizde Türk bayrağı açtılar.


Bodrum Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışlarda bu yıl "Koca Şeytan" lakabı ile bilinen ve 1996 yılından vefat eden dalgıç Ahmet Denizkıran anısına yapıldığı belirtildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile birlikte Türkiye'nin farklı illerinden yaklaşık 80 sporcunun katıldığı yarışlarda, 2008 Su Ürünleri Tüzüğü'nce Orfoz, Lahoz, Eşhina (Halili) ahtapot vurulmasının yasak olduğu kaydedildi.


Bodrum Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Birimi Sorumlusu ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Filiz Tan, organizasyon ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Su altı sporlarını canlandırmak ve gençlerimize bu sporu sevdirmek için amacıyla düzenleniyor. Geniş bir katılım gerçekleşti. Bu da bizi mutlu etti. Yarışlar öncesinde yarışmacılara asla kural dışı olan hiçbir yapılmayacağı konusunda brifing verildi. 500 gramın altında balık vurmak yasak"


Sabah saatlerinde teknelerle limandan açılan dalgıçlar Tavşanburnu mevkisini hep birlikte Türk bayrağı açarken, ortaya renkli görüntüler çıktı. Yarışmacılar hazırlıklarını tamamladıktan sonra 2'şerli, 3'lü takımlar halinde ve ferdi olarak zıpkınla balık avlamak için suya daldılar. Öğle saatlerinde yarışmacıların henüz balık avlayamadıkları gözlendi. Saat 15.00'te sona erecek olan yarışmada dalgıçlar tekrar teknelere binerek limana dönecekler. Avlanan balıkların tartım ve puanlama işlemlerinin ardından, Gümbet'te bulunan turistik bir işletmede katılımcılara akşam yemeği düzenlenerek, ödül töreni gerçekleştirilecek.


Bodrum’da dalgıçlık ve süngercilik yapmış efsane isimlerin anısını yaşatmak yeni nesillere dalgıçlık sporunu tanıtmak, gençleri deniz sporlarına yönlendirmek amacıyla bu yılla birlikte yedi yıldır düzenlenmekte olduğu belirtilen yarışların bu güne kadar şu isimlerin anıldığı bildirildi: "İlk sene Hüseyin Bilen, İkinci sene Mehmet Bayzıt, üçüncü sene Alican Acar, dördüncü sene Abidin Sertkaya, beşinci sene Dara Çetinkale, geçen sene de Ali Köse" Bu yılda anısına yarış düzenlenen Ahmet Denizkıran'ın 1910 yılında Yalıkavak beldesinde doğduğu, küçük yaşlarda süngerci teknelerinde sünger işçisi olarak çalıştığı, Kuzey Afrika kıyılarına kadar yelken açıp Akdeniz'in bir çok yerinde dalış yaptığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 16:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?