16
Mayıs
2024
Perşembe
BODRUM - MUĞLA

Babası trafik terörüne isyan etti

Doktorlar, Barış Akarsu'nun sağlık durumunda herhangi bir değişiklik olmadığını açıkladı. Prof. Dr. İdrisoğlu'nun dün yaptığı "Hastanın genç olması her şeyi değiştirebilir" açıklaması, şarkıcının sevenlerine umut verdi

Doktorlar, Barış Akarsu'nun sağlık durumunda herhangi bir değişiklik olmadığını açıklarken, annesi Hatice ve babası Selahattin Akarsu medya mensuplarının tüm görüşme isteklerini reddetti. Bu arada, Amasra Belediye Başkanı AKP’li Ali Yıldırım Bodrum’a gelerek Akarsu Ailesi'ni ziyaret etti. Sanatçı Ekrem Bora da, şarkıcı Suavi'yle birlikte hastaneye gelerek, Barış Akarsu'nun sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

PROFESÖR İDRİSOĞLU UMUT VERDİ

Doğum gününde Bodrum'da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu'nun yaşam umudunun azaldığı yönündeki açıklamalar yakınlarını ve hayranlarını üzdü. Ancak İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla İdrisoğlu, "Hastanın genç olması her şeyi değiştirebilir" diyerek umut verdi.

'Ciddi bir travma geçirmiş' Ailesinin isteği üzerine Akarsu'nun yoğun bakımda tedavi gördüğü Özel Bodrum Hastanesi'ne giden Prof. Dr. İdrisoğlu, sağlık durumunda değişiklik göremediğini belirterek şöyle konuştu: "Hasta ventilatöre bağlı olarak uyutuluyor. Uyuyan bir insandaki genel tablo. Ciddi bir travma geçirmiş. Bu durumun çok benzer örnekleri var ama beklemek dışında başka bir şey söyleyemeyeceğim. Hastanın genç olması her şeyi değiştirebilir. Burada sadece beyni düşünmemek, tüm vücudu düşünmek lazım. Başka bir organ da bize problem çıkarabilir. Onun için bütün vücudu kontrol altına almak önemli." Özel Bodrum Hastanesi yetkilisi Opr. Dr. Abdullah Servet de "Destek tedavisine devam ediyoruz. Buna rağmen organlarda aksaklıklar var. Onun için iyileşme yok. Bu daha da kötüleşme biçimine dönüşebilir" dedi. Opr. Dr. Servet, Akarsu'nun annesi Hatice Akarsu'nun sağlık durumunun kontrol altında olduğunu ve korkulacak bir şey olmadığını belirtti.

GÖNÜL YAZAR'A TEPKİ

Bu arada, Barış Akarsu'nun tedavi gördüğü hastanenin önünden, çeşitli televizyon kanallarının canlı yayın yapması, bazı ekran meraklılarının da buraya akın etmesine neden oldu. Barış Akarsu'nun hayranları bazı sanatçıların reklam için hastane önüne gelip, ekran ekran gezdiklerini öne sürdü. Bu tepkilerin bir hedefi de Gönül Yazar oldu. Dün akşam hemen her televizyona ropörtaj veren Gönül Yazar'la Fatma Haş adlı bir kadın tartıştı.

FOTOĞRAFLARI İÇİN PARA İSTEDİ

İki gün önce, Barış Akarsu’yla birlikte çekilen son görüntülerini televizyon kanallarına dağıtıp röportajlar yapan 43 yaşındaki gurbetçi Zuhal Büyüktunca da, dün akşam yeniden hastane bahçesine geldi. Almanya'dan tatile gelerek Yalıkavak Beldesi’ndeki Clup Flipper Tatil Köyü’nde tatil yapan Zuhal Büyüktunca’nın bu kez, Barış Akarsu'yla kazadan dört saat önce birlikte çektirdiği fotoğrafları basına dağıtması ve karşılığında para ve fotoğraf makinesi hediye edilmesini istemesi de tepki ve gerginliğe yol açtı. Öte yandan Barış Akarsu’nun sağlık durumunda herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi.

BABASI TRAFİK TERÖRÜNE İSYAN ETTİ

BODRUM'da, geçtiğimiz cuma gecesi geçirdiği trafik kazasının ardından Özel Bodrum Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Barış Akarsu'nun babası Selahattin Akarsu, geldiği hastane bahçesinde trafik terörüne lanet etti. Zaman zaman bağırarak ve ağlayarak trafik terörüne isyan eden acılı babanın isyanı hayranlarını gözyaşlarına boğdu.

Hayranlarının arasına oturarak zaman zaman bağıran, zaman zaman da ağlama krizine giren baba Akarsu, “Barış'a herkesin tüm Türkiye'nin sahip çıkmasını, sevmesini istiyorum. Barış'ı tüm sevgisiyle, adıyla tüm Türkiye'de herkes sevdi, Barış'ı medya sevdi, basın mensuplarından tek bir şey istiyorum, Barış'a sahip çıkın. Barış'ın milyonlarca sevgilisi ve seveni var. Ne olur ona sahip çıkın. Ülkemizin en büyük ihtiyacı ‘trafik terörüne dur’ denilmesi, insanların hayatının böyle boş yere gitmemesi. Oğlum, trafik kazasında çok kötü oldu, yaşam mücadelesi veriyor. 1979 yılında doğan oğlumun adını Türkiye'nin barışa ihtiyacı olduğu için ‘Barış’ koymuştum. Sizler de canım Barış'a kardeşliğe sahip çıkın, benim ülkeme sahip çıkın, Barış gibi gençlere sahip çıkın, bu ülkemin trafik kazalarında binlerce insan ölüyor. Onların ölmemesi için bu kazaların yaşanmaması için yollara sahip çıkın, bu kazalara neden olanlardan hesap sorun. Bodrum’un yolları karanlık Bodrum'a yakışmıyor, ama benim oğlumun kaza yaptığı yerleri onlara yutturacağım, tek başıma kavşakta eylem yapacağım, bir kişi daha o kavşakta ölürse o kavşağın hesabını soracağım. Bunu herkes böyle bilsin, trafik terörden beter hale geldi. Ne olur mücadelemde beni yalnız bırakmayın, Barış'ı yalnız bırakmayın'' dedi.

Baba Akarsu'nun yakınları, çekim yapan basın mensuplarına tepki gösterdi. Baba Akarsu ise “Bırakın, medya çekimini yapsın, yakın ışıkları konuşmak istiyorum. Ben medyadan çekinmiyorum, medya görevini yapıyor, medya da benim oğlumu seviyor, herkes beni ve oğlumu seviyor. Ben sadece ‘oğlum gel Barış'ım gel’ diyorum, beni bu akşam kimse engellemesin, trafik terörüne lanet yağdıracağım. Türkiye, trafik kazalarının, yollarının hesabını mutlaka soracağım. Bunun hesabını verecekler. Trafik kazasının olduğu yerde ambulans bekletiyorsunuz, ama orada bir trafik polisi, bir trafik arabası bekletmiyorsunuz'' diyerek isyan etti.

Selahattin Akarsu, “Ben hayatımda, tüm olumsuzluklara tavır koymuş bir insanım. Bu olaya da tavır koymazsam, başkalarının o kavşakta ölmesini engelleyemezsem, kimse bu konuda beni engellemesin. Bu akşam beni kimse engellemesin. Artık doldum, konuşacağım, beni engellemeyin. O kavşakta eylem yapacağım, medya o zaman da benim yanımda olsun. Barış'ımın, benim sesimi tüm dünyaya duyursun. Bodrum'a yakışmayan yolların düzeltilmesini sağlayacağım. Bu trafik ölümleri bitsin artık'' dedi. Yakınlarının ısrarı üzerine konuşmasını bırakan baba Akarsu'nun isyanı, hastane bahçesinde bekleyen sanatçının hayranlarını şok etti, birçok hayranı babanın bu içtenlikli isyanını gözyaşları içinde izledi.

BARIŞ'IN SON FOTOĞRAFI

Yaklaşık 4 gündür, Bodrum'daki özel hastanede yaşam mücadelesi veren sanatçı Barış Akarsu'nun gerçekten son fotoğraflarını gurbetçi hayranıyla birlikte çektirdiği ortaya çıktı. Akarsu'nun ‘Yalancı Yarim’ adlı dizinin çekimlerini yaptığı Yalıkavak Beldesi'ndeki ‘Clup Flipper Tatil Köyü'nde ailesiyle birlikte konaklayan ve Almanya'dan ülkemize tatile gelen Zuhal Büyüktunca ile birlikte çektirdiği ortaya çıktı. Zuhal Büyüktunca “Barış'ı görür görmez, hayranı olduğumu ve fotoğraf çektirmek istediğimi söyledim. Beni hiç kırmadı sarıldı ve fotoğraf çektirdi.
DHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 17:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
filiz yazıcı IP: 88.227.22.xxx Tarih : 4.07.2007 19:10:43
dualarımız seninle barış.inşallah bir an önce aramıza dönersin