18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Badem ilgiden sıkıldı

BADEM FAZLA İLGİDEN SIKILDI

Marmaris ilçesinde, tutulduğu özel kafesten Gökova Körfezi'ne salınan Akdeniz foku badem, Bodrum'da bir balıkçı teknesinde fark edilmesinin ardından gösterilen ilgiden rahatsız olunca denize atlayarak gözden kayboldu.

Bodrum'un Kumbahçe sahilinde geçen yıl iki kez görünen Badem tekrar Bodrum'da ortaya çıktı. Gümbet iskelesinde bir balıkçı kayığına çıkarak uyumaya başlayan Badem, denize açılmak için iskeleye gelen balıkçılar tarafından fark edildi. Badem, balıkçıların yoğun ilgisiyle karşı karşıya kalınca rahatsız oldu. Uyurken kendini sevmeye çalışanlardan rahatsız olup zaman zaman saldırıya geçen Badem, bir süre sonra denize atladı. Akdeniz fokunun teknesine misafir olduğunu söyleyen 25 yıllık balıkçı İbrahim Aynaz, "Balıktan geldik yemeğe gittik. Öğle vakti geldiğimizde yatıyordu. Böyle giderse balığa çıkamayacağız herhalde. Yattığı kadar yatsın, dinlensin. İnsana çok yakın. Kendisini sevdiriyor" dedi.

Balıkçılardan Feridun Aslan da, Badem'in civarda bir arkadaşının olduğunu söyledi. Badem'i geçen yıl Haremtan Tepesi açıklarında gördüğünü anlatan Feridun Aslan, "Avlanıyorduk. Bizim yakınımıza kadar geldi. Ağdan çıkan balıkları verdik. Çok akıllı bir hayvan. Bunun bir de arkadaşı var. O siyah ve bundan daha büyük, ayrı yaşayan bir erkek" dedi.

Bodrum'da Badem'i görmekten mutlu olduğunu söyleyen balıkçı Mustafa Duran da, fok Badem'in Gökova Körfezi'nin sembolü haline geldiğini belirterek şunları söyledi: "Cana yakın bir hayvan, onu sevdik ve fotoğrafını çektik. Yorgun gözüyordu" dedi.

Gümbet İskelesi'ne bağlı Cesur-6 isimli tekne üzerinde iken rahatsız olan Badem denize atladıktan bir süre sonra başka bir tekneye çıkmak için yanaştı. Badem tekneye çıkmak için çabalarken, Gümbet İskesi Badem'i görmek isteyen meraklılarla doldu. Çıktığı diğer teknede çevredeki seslerden dolayı uyuyamayan Badem, bu tekneden de atlayarak iskele bölgesinden ayrıldı.

Marmaris'te bir koyda özel kafeste tutulan ve eş araması için salındığı söylenen Badem, Aydın'ın Didim ilçesi sahilinde yavru iken yaralı bulunmuş ve tedavi edilerek denize salınmıştı.

İnsanlara yakınlığı ve balıkçı kayıklarında uyumasının yanı sıra zaman zaman insanlara saldırmasıyla gündeme gelen fok Badem için işadamı Mustafa Koç özel bir kafes yaptırmıştı.

BADEM FAZLA İLGİDEN SIKILDI
BADEM FAZLA İLGİDEN SIKILDI
BADEM FAZLA İLGİDEN SIKILDI
BADEM FAZLA İLGİDEN SIKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 17:49:03
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 00:13:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?