22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Barışın olmadığı yerde Şeytan olur

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı, dünyanın Hz. Muhammed dönemindeki kadar Kur'an'a muhtaç olduğunu belirterek, "Barışın olmadığı yerde şeytan rol oynar" dedi.


Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Diyanet-Sen İlçe Temsilciliği tarafından Nurol Kültür Merkezi'nde "Yeni anlayışın ışığında Kur'an" konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı, İslam kelimesinin değişik anlamlar içerdiğini söyleyerek, "Bunlardan biri barıştır. Aklı, gönlü ve nefsi arasında barış olmayan adamlar dünyaya nasıl barış getirirler. Dünya barışını yaralayanların iç aleminde barış yoktur. Onların sıkıntısı kendi içlerindedir. Nefisle akıl arasında bir cihat var. Savaş var. Bu savaşın barışla bitmesi gerekiyor. Nefis diyor ki gönül benim, akıl diyor ki benimdir. Kur'an niçin gelmiştir? Bu savaşın, bu cihadın akıldan yana zaferle bitmesi için gelmiştir. Kur'an, akla nefisle savaşmanın taktiğini verir" dedi.


Kur'an-ı Kerim'in dünya barışını gerçekleştirmek için gelmiş bir kitap olduğunu ifade eden Bayraklı, "İşte bugün dünya, Hz. Muhammed'in dönemindeki kadar Kur'an'a muhtaçtır. Bugün dünya, Kur'an'ın etrafına gelmedikçe barışı kuramayacak. Düşmanlık dumanının içerisinde kaybolup gidiyoruz. Barışın olmadığı yerde şeytan rol oynar. Barışın olmadığı toplumlarda ve gönüllerde, o barışın olmadığı eşikten giriyor şeytan. Barışın olmadığı yerde güven olmaz. Demek ki barış ardından güven getiriyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2007 Pazar 11:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?