24
Mayıs
2024
Cuma
BODRUM - MUĞLA

Başkan ve kaymakama suç duyurusu

BAŞKAN VE KAYMAKAM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2 Mayıs 2010 tarihinde kundaklanarak yakılan ve bir kişinin ölümü, 11 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan 3 yıldızlı, 3 katlı, 26 oda ve 52 yataklı Baraz Otel, Belediye, Kaymakamlık ve işletmeciyi karşı karşıya getirdi.

Mülkiyeti belediyeye ait Baraz Otel’i 1983 yılından bu yana işleten Baraz Turizm İşletmeleri şirketi yetkilisi Mehmet Eyrılmaz, ortada hukuk dışı bir uygulamanın olduğunu söyleyerek Bodrum belediye Başkanı ve Bodrum Kaymakamı hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

İKİ KAYMAKAM, İKİ FARKLI GÖRÜŞ

Bodrum Belediyesi mülkiyeti kendisine ait olan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Baraz Turizm Ticaret tarafından işletilen Baraz Otel’in kira akdinin dolduğu iddiası ile Bodrum Kaymakamlığı’na 10 Aralık 2009 tarihinde yazı gönderdi. Bodrum Kaymakamlığı’nı vekaleten yürüten Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, Belediye’nin talebi üzerine, Bodrum Belediyesi’ne gönderdiği cevabı yazıda, kiralama işlemenin 2886 sayılı kanuna tabi kamu mallarının 75. maddeye göre tahliyelerinin sağlanması ancak fuzuli işgal durumunda kaymakamlıkça yapıldığını belirterek, belediyenin talebinin çözüm merciinin ait olduğu Hukuk Mahkemesi olduğu belirtildi. Kaymakamlık Belediye tarafından gönderilen ‘Tahliye Talebi’ne ait dilekçe üzerinde herhangi bir işlem yapılmayacağı konusunda görüş belirtti. Bodrum Belediyesi Bodrum’a atanan Kaymakam Feridun Cemal Özdemir’in göreve başlamasının ardından 12 Ağustos 2010 tarihinde ikinci defa Kaymakamlık kanalıyla Baraz Otel’in tahliyesinin yapılması konusunda işlem yapılmasını istedi. Kaymakam Feridun Cemal Özdemir imzası ile Baraz Otel avukatı Av. Biray Demircan’a 24 Ağustos 2010 tarihinde gönderilen cevabı yazıda, “Dilekçenizde sözü edilen Kaymakamlığımızca adı geçen yerle ilgili daha önce tarafınıza verilen cevap, Bodrum Belediyesi’nin 3091 sayılı kanuna göre yapmış olduğu tahliye talebi üzerine verilen cevap olup, şu anda yapılacak uygulama ile ilgilisi bulunmamaktadır. Bodrum Belediyesince yapılan son talep, 2886 sayılı kanunun 75’inci maddesi ile 5393 sayılı Belediye kanununun 15. maddesinin son fıkrası gereğince yapılacak olan tahliye işlemidir. Taşınmaz hakkında adli yargı tarafından verilmiş herhangi bir karar bulunmadığından kaymakamlığımızca 25 Ağustos 2010 tarihinde yapılacak olan tahliye işleminde değişikliği gerektirecek bir husus bulunmamaktadır” dedi.

TAHLİYE TUTANAĞI İMZALANDI

Bodrum Belediye Zabıta ekipleri Kaymakamlık makamının 24 Ağustos 2010 tarih ve 4439 sayılı tahliye onayını aldıktan bir gün sonra Baraz Otel’e gelerek Kaymakamlığın tahliye kararını uygulamak için Baraz Otel’e geldiler. İnfaz memuru Muammer Şaşmaz ve Ali Gündoğdu, Bodrum Belediyesi Avukatı Mehmet Türkoğlu, Çarşı mahallesi Muhtarı Zerrin Muğlalı, Bodrum Belediye Temsilcisi Berrak Anter ve Baraz Otel avukatı Av. Biray Demircan arasında Baraz Otel’in 1 Eylül 2010 tarihinde saat 09.00’da otelin boş olarak Bodrum Belediyesi’ne teslim edileceği, eğer teslim edilmezse cebren tahliyesinin sağlanacağı tutanak altına alındı.

BARAZ OTEL SULH HUKUK MAHKEMESİNE BAŞVURDU

Baraz Otel Avukatı Biray Demircan, tahliye kararı ve tutanak altına alınmasının ardından 31 Ağustos 2010 tarihinde Bodrum Sulh hukuk mahkemesine başvurarak mahkemeden Tensip tutanağı istedi. Mahkeme aynı gün, dava konusu taşınmazın 3. şahıslara kiraya verilmemesini ve 3. şahıslar tarafından müdahale edilmemesine, yargılamanın 17 Eylül 2010 günü yapılmasına tensiben (ara karar) karar verdi. 1 Eylül 2010 tarihinde ise Belediye Baraz Otel’in boşaltmak için otele geldi. Baraz Otel avukatı Biray Demircan, 1 Eylül 2010 tarihinde Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesine tekrar başvurularak 31 Ağustos 2010 tarihinde Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesinin verdiği ara karar gereğince duruşmanın esastan 17 Eylül 2010 tarihinde görüşüleceğini ve belediye tarafından başlatılan tahliye işlemlerinin durdurulmasını istedi. Fakat tahliye durdurulmadı.

İŞLETMECİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Baraz Turizm Ticaret şirketi ortağı Erol Eryılmaz, gerçekleştirilen tüm uygulamaların hukuk dışı uygulamalar olduğunu ileri sürerek 1 Eylül 2010 tarihinde Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına Kaymakamlık ve Belediye yetkilileri hakkında görevi kötüye kullanma iddiası ile suç duyurusunda bulundu. Eryılmaz dilekçesinde, “Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesinde 2010/992 sayılı dosyada davamız devam ediyor. Bodrum Kaymakamlığınca 1 Eylül 2010 tarihinde tahliye için 24 Ağustos 2010 tarihli yazı ile talep edilmiş ve ayrıca tutanak tutulmuştur. Muğla İdare Mahkemesinden yürütmenin durdurulmasını talep etti. İdare Mahkemesi idarenin savunmasını istedi. Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesine 31 Ağustos 2010 tarihinde dava açtık. 2010 2010/992 tensip (ara karar) tutanağı ile 17 Eylül 2010 tarihine kadar karar verilecek. Bu kararı Bodrum Kaymakamlığına ve Belediye Başkanlığına 31 Ağustos 2010 tarihinde tebliğ ettik. Belediye ve Kaymakamlık mahkeme kararını dinlemiyor. 1 Eylül 2010 saat 11.00’den itibaren otelin eşyaları belediye görevlileri tarafından alınarak götürülmektedir. Bu eşyalarımız üstelik polis nezaretinde götürülmektedir. Mahkeme kararının acilen yerine getirilmesini talep ediyorum ve yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunuyorum” dedi.

‘İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAŞVURACAĞIZ’

Baraz Otel avukatı Av. Biray Demircan, Bodrum Belediyesi tarafından tahliyesi istenen Baraz Otel işletmecisinin 2 Mayıs’ta çıkan yangın sonrası otele 800 bin TL harcama yaptığını belirterek, “Müvekkilim 2009 yılında da otelin eskiyen ve çürüyen bölümleri için 475 bin TL harcama yaptı. Otel ağustos ayında tekrar açıldı. Otelin 26 odasından 8 odasında müşteri varken otel belediye yetkilileri tarafından boşaltıldı. En azından turizm sezonu sonu beklenebilirdi. Bizim de bu yönde talebimiz oldu kendilerine. Kasım ayında tamamen boşaltacağımızı bildirdik. Fakat turizm sezonunda otel boşaltıldı. Bundan sonra hukuki sürecimizi daha da genişleterek hukuk dışı uygulamalara göz yuman, hukuk dışı uygulamayı yapan Belediye Başkanı ve Kaymakam hakkında İçişleri Bakanlığına ve Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na hem suç duyurusunda bulunacağız, hem de maddi ve manevi tazminat davası açacağız” dedi.

BAŞKAN VE KAYMAKAM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN VE KAYMAKAM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN VE KAYMAKAM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN VE KAYMAKAM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN VE KAYMAKAM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN VE KAYMAKAM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN VE KAYMAKAM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 18:29:03
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 18:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?