18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Başkan Yazgan, 'komşuda' Paskalya kutlamalarına katıldı

Bodrum'a bağlı Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan, Yunanistan’ın Kalimnos Adası’nda Paskalya kutlamalarına katıldı.

Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan, Kalimnos Belediye Başkanı Yorgos Russos’un düzenlediği Paskalya kutlamalarına 280 kişilik Türk heyetiyle birlikte katıldı. Geçtiğimiz günlerde Kardak Adası’nda yaşanan gerginliklerin ardından kalabalık bir heyetle Kalimnos Belediye Başkanı’nın misafiri olan Başkan Yazgan, "Biz her iki ülkenin insanları, barış içersinde yaşamayı arzuluyoruz. Kardak Adası’nda yaşanan gerginlikler esnasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için beldemize gelerek resmi törene katılan 300 Yunanlı çocuğun ve meslektaşımın daveti üzerine Kalimnos’u ziyaret etmenin ve Kalimnoslular’ın dini bayramları olan Paskalya törenlerine katılmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tüm Kalimnos halkına, Turgutreis halkından sevgi ve kardeşlik mesajları getirdiğimi de belirtmek isterim" dedi.

Kalimnos Belediye Başkanı Yorgos Russos ise, arkadaşı olarak gördüğü Ali Yazgan’ı ve heyeti Kalimnos’ta görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Arkadaşım Ali gibi biz de barış ve kardeşliğin yoğun olduğu bir komşuluğu arzuluyoruz. Bundan sonrasında her iki halkın huzuru için, şahsım ve halkım adına söylemek isterim ki, üstümüze düşeni yerine getireceğiz" diye konuştu.

Kutlamaların ardından Türkiye’ye dönen heyet, Kalimnos halkını Turgutreis’e davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 12:20:53
Güncelleme :4 Mayıs 2005 Çarşamba 12:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?