22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Belediyeden imar planı çalışması

Bodrum Yarımadası’nın 1/25.000’lik imar planının Danıştay tarafından yürürlükten kaldırılmasının ardından Çevre ve Orman Bakanlığı’nın yanısıra Bodrum Belediyeler Birliği tarafından da çalışma başlatıldı.

Bodrum Belediyeler Birliği tarafından oluşturulan bir komisyon, sivil toplum örgütleriyle birlikte 1/25.000’lik imar planının hazırlanması için çalışmaya başladı.

Çalışmalarla ilgili, Bodrum Konacık Belediyesi’nde dün düzenlenen toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Belediye İmar İşleri sorumluları ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun gelişmeler hakkında bilgiler vererek, "Yeni yasal düzenlemelerin ardından İmar Planları tamamen Çevre ve Orman Bakanlığı’na devredildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Bodrum Yarımadası için 1/25.000’lik imar planı çalışmaları başlatıldı. Biz de Bodrum Belediyeler Birliği olarak burada hazırlayacağımız çalışmayı Çevre ve Orman Bakanlığı’na sunacağız. Sonuç olarak ne elde edebilirsek kar olacağına inanıyorum" dedi.

Toplantıda sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket edilerek yeni bir plan hazırlanmasına ve bu plan üzerinde çalışılmasına karar verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 12:21:39
Güncelleme :2 Nisan 2005 Cumartesi 15:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?