18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Belediyeye kızdı yolu zincirle kapattı

BELEDİYEYE KIZDI, YOLU ZİNCİRLE KAPATTI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde her yıl binlerce turistin teknelerle geziye çıktığı iskeleye ulaşımı sağlayan yol, yolun geçtiği arazi sahibi tarafından "Belediyenin yanlış uygulaması var" denilerek zincirle kapatıldı.

Gümbet koyunda iskele ve arıtma tesisine giden yol, mülk sahibi tarafından zincirle kapatıldıktan sonra "Özel mülktür girilmez" tabelası asılıp güvenlik görevlisi görevlendirildi. Gelen araçlar zincirli kısımda içeriye alınmazken, yolun en sonunda bulunan arıtma tesisinde çalışan görevliler, tekne sahipleri, bölgeyi gezmeye gelenler yola zincir çekilmesi nedeni ile araçlarını bırakmak zorunda kaldılar. Yolun kapatılmasının ardından bölgeye tur otobüsleri ile gelen turistler, yürüyerek iskeleye ulaşıp

tura çıkacakları teknelere bindi. Gezilerini tamamlayan turistler de, yaklaşık 400 metre yürüyerek otobüslerine binip konakladıkları otellere döndü. İzin alıp içeriye giren bir tur otobüsünün sürücüsü, kendi yolcularını ve içeriye alınmayan diğer bir tur midibüsünün yolcularını zincirli alanın dışına kadar taşıyarak minibüsün yanında bıraktı. Bu durum karşısında bazı vatandaşlar isyan ederek, "Böyle turizm olmaz. Bu bir an önce çözülmeli" dedi. Vatandaşların şikayeti üzerine polis ekipleri bölgeye sevk

edildi.

 

ARITMA TESİSİ ALANINI MÜLK SAHİBİ BAĞIŞLADI

Yolun sonunda bulunan arıtma tesisi alanının, yolu kapatan mülk sahibi tarafından bağışlandığı öğrenildi. Arıtma tesisi alanı dışında yolun da içinde kaldığı bölgenin ise 411 dönüm olduğu belirtildi.

Olayla ilgili İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan mülk sahibinin avukatı Serhan Kaya, "Burada belediye başkanlığının gerçekleştirmiş olduğu müdahale tamamen yasadışıdır. Burası özel mülke konu olan bir yerdir. Belediye başkanlığı burada dolgu işlemine girişmiştir. Buralar 1., 2. ve 3. derece SİT bölgeleridir. Bu bölgelerde anıtlar kurulundan izin almadan, imar planı yapmadan müdahalede bulunmak kesinlikle yasaktır. Yaptığımız ön araştırmada böyle bir izin alınmadığı da tarafımızdan öğrenilmiştir. Onun

için yapılan fiziki müdahaleyi önlemek ve zararın artmasını engellemek açısından böyle bir yol seçilmiştir. Sadece fiziki müdahale anlamında belediye başkanlığının buna müdahalesi engellemek açısından böyle bir eyleme girişildiği mal sahipleri tarafından tarafıma bildirilmiştir" dedi.

Yaptıkları incelemelerde bugün yol olan yerin yol olarak planlarda gözükmediğini kaydeden Kaya, "Yapılan böyle bir müdahalede mal sahiplerinin onayı alınması gerekir. Mal sahibi zaten artıma tesisi belediye başkanlığına bağışlamış kişidir. Kendiside iyi niyetlidir. Mal sahibi ile oturulup görüşülseydi yardımcı olmaya açık bir insandır" diye konuştu.

 

"BODRUM HALKI EZER GEÇER"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, konu ile ilgili basın açıklamasında, olumlu sonuç alınamaması durumunda "Bodrum halkı Bodrum Belediyesi'yle o zincirleri açmaz, ezer geçer" dedi. 3 ay önce Bodrum Belediyesi'nin mühendisleri, turizmci esnaf ve Gümbet'teki günübirlik tur teknesi sahipleri ile Gümbet'te yapılması gereken bir iskele planı çıkarıldığını anlatan Başkan Kocadon şunları söyledi:

"Bu iskele çalışmalarına başladığımızda oradaki mülk sahibi arkadaşımız yola zincir çekmiş. Tabii mülkiyet hakkıdır, hakkını arayacaktır. Ama kamu yararı ve kamu menfaati diye bir madde vardır. Bu yolun sonunda Bodrum'un atardamarlarından biri olan arıtma tesisi vardır. Eğer biz Bodrum Belediyesi olarak bu arıtma tesisine ulaşamazsak, oradaki faaliyetli sürdürememe sonucunda bütün zarar Bodrum'a olur ve telafisi güç olur. O zaman da istemediğimiz durumlar ortaya çıkar. Bodrum halkı, Bodrum

Belediyesi'yle o zincirleri açmaz, ezer geçer."

Oradaki yolun kendi yönetiminden önce açıldığını anlatan Başkan Kocadon, "O yolu kamyonlar, araçlar kulandı. Şimdi ne değişti de o yol kapatılıyor. O arkadaşımızın gerekeni yapacağına, Bodrum sevdasını göstereceğine inanıyorum" dedi.

Başkan Kocadon, bölgede dolgu iddialarına yönelik ise, "Dolgu yok arkadaşlar. Çalışmada kullanılan paletli araçlar battığı için zeminin altı dolduruluyor ve sonra temizlenecek. Denize dolgu diye bir düşüncemiz yok" dedi.

Bu arada söz konusu yerde iş makinesinin de çalışmadığı görüldü.

BELEDİYEYE KIZDI, YOLU ZİNCİRLE KAPATTI
BELEDİYEYE KIZDI, YOLU ZİNCİRLE KAPATTI
BELEDİYEYE KIZDI, YOLU ZİNCİRLE KAPATTI
BELEDİYEYE KIZDI, YOLU ZİNCİRLE KAPATTI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 20:38:01
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 22:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?