22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

'Bitez'i korumaya kararlıyız'

Muğla’nın Bodrum İlçesi Bitez Beldesi’nde yapılaşmanın artması çevrecilerin tepkisine yol açıyor. Çevreciler, Sarnıç Burnu mevkiinde bozuk orman arazisi üzerine yapılacak olan apart tesislerini protesto etmek için bölgede eylem yaptı.

Eyleme, Ak-Tur Çevre Koruma Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Bitez Tanıtma Vakfı ve Gümüş Çevre Derneği üyeleri katıldı. Eyleme katılan yaklaşık 20 çevreci, "Bitez’i Korumaya Kararlıyız" yazılı bir pankart açtı. 40 dönüm tapulu ve imarlı arazi üzerine 800 yataklı apart tesisler yapmak isteyen Ak-Tur Endüstri A.Ş. Genel Müdürü Kadir Sevim ve Yapı Endüstri Bodrum Genel Koordinatörü Ahmet Turan, çevrecileri yapılacak tesislerin çevreye zarar vermeden inşa edileceğine ikna etmeye çalıştı.

Araziye 2 ve 3 katlı apart yapılar, spor tesisleri, açık ve kapalı yüzme havuzları inşa edilerek 40 dönümün yaklaşık yüzde 30’u kullanılacak. Ak-Tur Endüstri A.Ş. Genel Müdürü Sevim, arazilerinde yapı inşa haklarının bulunduğunu belirterek, "2000 yılında imar hakkı doğdu. Buradaki yapı hakkımız 5 kata kadar var. Ancak biz bu hakkımızı kullanmıyoruz" dedi.

Doğal yapının hiçbir şekilde bozulmasını istemediklerini belirten çevreciler, eylemden sonra bölgeyi gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 17:33:23
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 16:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?