17
Mayıs
2024
Cuma
BODRUM - MUĞLA

Bodrum Çarşı esnafı kepenk kapadı...

Bodrum çarşı esnafı, Yunanistan'ın İstanköy Adası'ndan gelen günübirlik turistlerin, servis otobüsleriyle büyük alışveriş merkezlerine götürülmesine kepenk indirerek tepki gösterdi.
Bugün işyerini açmayan yaklaşık bin esnaf, büyük alışveriş merkezlerini ve tur operatörlerini protesto etmek amacıyla sabah saatlerinde İskele Meydanı'nda toplandı. Yunanistan'ın İstanköy Adası'ndan Bodrum'a gelen turistleri, altın ve deri ürünleri satan büyük alışveriş merkezlerine götüren rehberleri protesto eden esnaf, dakikalarca alkış tuttu. İskele Meydanı'nda yapılan protesto eyleminin ardından çarşı içine giren esnaf, burada da işyerlerini kapatmayan diğer esnafı alkışlayarak kınadı.
Kapalı kepenkler önünde basın mensuplarına açıklama yapan esnaflar, 7 bin çalışanı olan çarşının sezonda ortalama 70 trilyon zarara uğratıldığını belirterek, "Büyük alışveriş merkezlerine götürülen turistlerin birçoğu alışveriş yapmadan ülkelerine geri dönüyor. Yetkililerin bir an önce buna önlem almasını bekliyoruz" dediler. AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer'e ait Özyer Kuyumculuğa da tepki gösteren esnaflar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kültür Turizm Bakanı Erkan Mumcu'dan da yardım istediler.
iha-muğla
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 15:07:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?