22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Bodrum esnafı, kiliseyi geri istiyor

Bodrum Çarşı Esnafı Derneği (BOÇED), eskiden kilise olan Bodrum Halk Eğitim Merkezi binasının yeniden restore edilerek kilise haline getirilmesi için çalışma başlattı.

Günümüzde halen halk eğitim binası olarak kullanılan yapının yeniden kilise haline getirilmesini istediklerini belirten BOÇED Genel Sekreteri Duran Öztürk, "Bir Rum Ortodoks Kilisesi olan Aya Nikola Kilisesi, Derviş Görgün’ün belediye başkanlığı döneminde, yani 1965 yılında 10 bin lira bedelle Köyişleri Bakanlığı’na satılmış. Bina bir süre depo ve sinema salonu olarak kullanılmış. Daha sonra Bodrum Halk Eğitim binası inşa edildi. O dönemlerde kilisenin restorasyona ihtiyacı vardı. Bodrum Turizm ve Tanıtma Derneği’nin tüm çabalarına rağmen derneğe verilmeyen kilise yıkılmış. Bu binanın yeni bir düzenlemeyle tekrar kilise olmasını istiyoruz" dedi.

Tarihi değerlere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan BOÇED Genel Sekreteri Öztürk, "Çarşı içinde bir kilisenin bulunması turizme hareketlilik getirir. Böyle bir eserin yıkılması çok büyük bir yanlış. Fakat bu yanlıştan dönebiliriz. Konuyla ilgili Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na başvuru yaptık" diye konuştu.

MUĞLA-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2003 Çarşamba 00:00:12
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 21:36:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?