22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Bodrum Golf Kulübü hizmete girdi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde İstanbulspor'da forma giyen Tamer Tuna İle Bodrum Su Altı Derneği Başkanı İhsan Küçükünsal tarafından kurulan Bodrum Golf Kulübü Tesisleri hizmete girdi. 

Ortakent Beldesi Kemer Mevkii'nde 50 dönümlük arazi üzerine kurulan Bodrum Golf Kulübü Tesisleri'nin tanıtımı için bir kokteyl düzenlendi. Kokteyle Ortakent Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Ömür Topaç, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve davetliler katıldı. Eğitim ve antrenman amaçlı olarak hizmet verecek olan golf sahasının bu sporu öğrenmek isteyenler için bir imkan olduğunu belirten Tamer Tuna, "Yerli ve yabancı turistlere de golf oynama imkanı sunmuş oluyoruz. Bu sahayı yaparken hiçbir ağaç kesmedik. Anlaşmamız da böyleydi. Ayrıca 50'ye yakın ağaç dikildi. Alan küçük olduğu için sulama konusunda da israf olmayacak. Ben de bir çevreciyim. Bu tesisin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu. 

Sahanın Golf Akademisi ve antrenmanlar için tasarlandığını belirten Bodrum Su Altı Derneği Başkanı İhsan Küçükünsal ise, "Türkiye'de golf sporunu yaygınlaştırmak ve sevdirmeyi amaçlıyoruz. 18 delikli bir golf sahasında yapılan tüm vuruşların tatbik edileceği bir saha. Bir akademi sahası. Türkiye'de golf sporu yaygın değil ve zengin sporu olarak anlaşılıyor. Yaz sezonu içinde turizme bir katkı sağlanmış olacak. Diğer yapılacak projelerle birlikte bence Belek gibi bir kış turizmi önümüzdeki birkaç yılda Bodrum'da oluşacak" dedi.
 
Güneşe dayanıklı olduğu ve çok az suya ihtiyaç duyduğu belirtilen 'Bermuda' tipi çim tohumlarının ekildiği belirtilen sahada driving range, putting green, pitching, chipping alanları, bunkerlar ve 5 çukur bulunduğu bildirildi. İsteyenlere golf derslerinin verileceği, bin metre karelik suni bir gölete de sahip olan ve Bodrum Yarımadası'nda ilk olma özelliği taşıyan sahanın benzerinin Muğla ili ve çevresinde olmadığı, ancak bu konuda girişimlerin olduğu belirtildi. 

Kokteyl sırasında bazı davetliler sahaya geçerek golf yeteneklerini denedi. Kısa mesafeli vuruşlarda Bodrum Cumhuriyet Savcısı Ömür Topaç ilk denemesinde topu deliğe sokmayı başarırken, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon başarısız olunca esprili bir şekilde basın mensuplarına "Çekmediniz beni değil mi arkadaşlar?" dedi. 200 metrelik uzun vuruşta ise Başsavcı Ömür Topaç ön tarafında sağ ve sol çaprazında kendisini görüntülemeye çalışan basın mensuplarına gülerek "Çekilin arkadaşlar. Bence çıksanız iyi olur. Gerçi basın mensupları heyecanı seviyor" diyerek atışını gerçekleştirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 18:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?