20
Mayıs
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

'Bodrum hak ettiği bakımı görmüyor'

Muğla'nın turistik ilçesi Bodrum'da tatil yapan ünlü modacı Cemil İpekçi, plajda güneşlenip arkadaşlarıyla sohbet etti.


Bodrum'a yıllardır hem yaz hem de kış mevsiminde gelen İpekçi, Kumbahçe Plajı'nda güneşlenirken kendisini görüntüleyen basın mensuplarına Bodrum ile ilgili düşüncelerini anlattı. "Bodrum'a ilk geldiğim zamanki o naif güzelliği bugün yok, ama benim de o naif güzelliğim yok" diyen İpekçi, "Ben ilk geldiğimde 15 yaşındaydım. Sahilde yatabiliyordum, tenekeyle su dökebiliyordum. Bugünkü yaşımda teneke ile su dökmem zor. Bodrum çirkinleşti diyorlar, çirkinleşti, hepimiz çirkinleşiyoruz, yaşlanıyoruz" dedi.


Bodrum'un 2-3 yıl sene önce sona eren, 6-7 sene süren bir dönem geçirdiğini ve o dönem için "Eller havada diyorum" ifadesini kullanan İpekçi, "Sevmediğim bir dönemdi. Herkes buraya Bodrum'un güzelliği için değil, tam kelimesiyle dağıtmak için geldi. Sonra Bodrum, kendi silkinip tekrardan eskiye döndü. Bodrum'da 5 sene önceki eğlence hayatı dediğimiz o tarz hayat yok. Allah'a şükürler olsun, benim dualarım tuttu" diye konuştu.


Bodrum'un bakımsız olduğunu da söyleyen İpekçi, "Bodrum hak ettiği bakımı görmüyor. Ama Türkiye'nin neresi hak ettiği bakımı görüyor ki?" dedi. Ünlü modacı, sahilde deniz anası ve pislik olduğunu belirterek, "Bizler bu pislikte denize girmeyi hak ediyor muyuz? Hayır hiç hak etmiyoruz. Bunu dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz" şeklinde konuştu.


Bazı tavsiyelerde de bulunan Cemil İpekçi, inşaat müsaadesi verirken her evin dibine 2 begonvil, 1 yasemin, biber ağacı veya bir zakkum ekmeden izin verilmemesini istedi. Estetik ve güzele değer verme gibi bir durumunun olmadığını ve bazılarının yediklerinin çöpünü yere attığını söyleyen İpekçi, Göltürkbükü'nde iskelelerin yıkılmasına da değinerek, "İskeleyi yapmak önemli değil ki, her sene bakımını yapmak önemli. İskelenin altına bakmadın. Bunu hak ettiğimizi düşünüyorum" diye konuştu.


Bu arada, basın mensuplarından rahatsız olan ünlülere göndermede de bulunan İpekçi, "Sen Cemil İpekçi olmuşsan seni çekecek kardeşim" dedi.

..
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 03:12:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?