22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Bodrum kameralarla izlenecek

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 71 noktaya güvenlik kameraları yerleştirilecek. Konu ile ilgili sözleşme, Güvenlik Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği ile STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. arasında imzalandı.


Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü binasındaki imza törenine, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Muğla İl Genel Meclis Üyesi ve Bodrum Güvenlik Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı Oğuz Kutsi Akhan, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, STM Şirketi Genel Müdürü Recep Barut ve diğer yetkililer katıldı. Bodrum il merkezi ve Gümbet'i kapsayacak olan kamera sisteminde 71 noktaya kamera yerleştirileceği öğrenildi.
Kurulacak olan sitemle ilgili çeşitli bilgiler aktaran STM yetkilisi Fizikçi Dr. Erdal Kaynak, "Toplam 71 adet hareketli ve sabit kamera olacak. Kamera görüntüleri İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde kurulacak olan izleme merkezine geniş alan kablosuz ağ ile iletilecek. Bu anlamda, Türkiye'de belki de en geniş anlamda kullanılacak olan kablosuz ağ sistemi bulunacak" dedi.


Bodrum'da emniyet hizmetlerinin daha sağlıklı yürümesi açısından kurulacak olan sistemin çok önemli olduğunu vurgulayan Kaymakam Abdullah Kalkan ise, "Önemli bir ihtiyaçtı. Bu, imece usulü ile yapılmıştır. Valiliğimiz, il özel idaremiz, bakanlığımız, çok sayıda kişi ve kuruluşun bir ölçüde katkısı ile bu aşamaya gelinmiştir. Sağlıklı bir karar verdiğimize inanıyoruz. Önümüzdeki turizm sezonuna bu sistem çalışır vaziyette girmiş olacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından imzalar atıldı. Kurulacak olan sistemin bedelinin 300 bin YTL'sinin il genel meclisi aracılığı ile, 500 bin YTL'sinin İçişleri Bakanlığı'nca ve 700 bin YTL'sinin de vatandaşların katkıda bulunduğu Güvenlik Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği tarafından karşılandığı öğrenildi. Sistem, kurulduktan sonra dernek tarafından İçişleri Bakanlığı'na devredilecek.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 03:51:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?