17
Mayıs
2024
Cuma
BODRUM - MUĞLA

Bodrum-Turgutreis: Belde halkı nihayet acil sağlık hizmeti alabilecek

Bodrum'un Turgutreis Beldesi halkı sonunda, sağlık konusunda güvenebilecekleri, 24 saat kullanabilecekleri bir acil sağlık istasyonuna kavuştu.

Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan'ın uzun süredir verdiği çabalar nihayet sonucunu verdi ve  Sağlık Bakanlığı, Turgutreisliler'e sağlık konusunda güvenebilecekleri, 24 saat kullanabilecekleri , ambulans, 4 doktor ve 4 sağlık personeli ve 4 şoförüyle hizmet verecek olan  bir acil sağlık istasyonunu hizmete soktu

Belediye Başkanı Ali Server Yazgan, sağlık istasyonunun hizmete girmesi nedeniyle yaptığı konuşmada, “ Turgutreis gelişmekte olan bir belde tabii ki gönül bir hastane olsun ister fakat Türkiye’nin hiçbir yerinde bir belde de hastane yoktur. Ben halkıma bunu yapamayacağımı ama tam teşekküllü 112 Acil sağlık istasyonu getireceğimin sözünü seçim öncesi vaatlerimde söylemiştim. Bu sözü hemen seçim öncesi getirebilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bölgede bir sağlık kuruluşunun olmaması ve en yakın hastanenin 18 km uzunlukta olması Turgutreisliler için büyük bir problem oluşturmaktaydı.

AYŞEGÜL ÜLKÜ - KENTHABER-BODRUM/TURGUTREİS
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2004 Salı 11:57:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?