20
Mayıs
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

Bodrum-Turgutreis'de inşaat yasağı başlıyor

Turgutreis Belediyesi yeni sezon çalışmalarına tüm hızıyla başladı. Yerel Seçimlerden sonra her gün gelişen Turgutreis kısa bir duraklama yaşadıktan sonra gelişme yönündeki çalışmalarına tekrar tüm hızıyla başladı.

Avrupa standartlarında olan Hayırlı Sabancı Lisesi bahçesinde gerçekleşen peyzaj çalışmaları tüm hızıyla devam ederken okulun düzenlemesi de bu ölçüde Turgutreis Belediyesi tarafından tamamlanmak üzere.

Turgutreis Belediyesi Turizm Sezonu başlarken gerekli önlemleri almaya kararlı. 30 Nisan – 31 Ekim tarihleri arasında Yalı Merkez ve Turistlik tesislerin bulunduğu alanlarda inşaat yasağı uygulaması başlatacak olan Belediye bu yasağın yanı sıra turizmle geçimini sağlayan yatırımcılara da bazı yaptırımlar uygulayacak.

Bu yasakla ilgili alınan kararlarda tek tip tabela, plastik sandalye yasağı, işletme çalışanlarına uygulatılacak kalite eğitimlerinin yanı sıra yiyecek işi yapan restaurantlar da fiyat ve temizlik standartlarına uyum zorunluluğu konuluyor.

Bunun yanı sıra yeni açılan imar yollarında kalan artıkların kaldırılması konusunda çalışmalara hız veren Belediye Avta Kadıkalesi yolu arasında 10 km lik imar yolunu genişleterek asfalt çalışmalarını başlatıyor.

Sosyal aktivitelere önem veren Belediye bu sezon içersinde sosyal içerikli faaliyetlerde bulunacak. Sezon boyu sokak konserleri ile birlikte temmuz ayı içersinde gerçekleştirmeyi planladıkları festival planlamaları bu günlerde başlatmış durumda.

Bu hazırlıkların yanında önümüzdeki günlerde düzenlenmesi planlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramında çocuklara yönelik eğlenceler Atatürk Meydanında saat:14.00 te başlayacak. Bir çok ödüllü yarışma ve gösterilerin yanı sıra Muğla Üniversitesi güzel sanatlar bölümünden gelecek müzisyenler eşliğinde gerçekleşecek. Palyaço gösterilerinin de yer alacağı şenlik Turgutreiste yaşayan çocukların katılımıyla gerçekleşmesi planlanıyor.

AYŞEGÜL ÜLKÜ/KENTHABER-BODRUM
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2004 Pazartesi 15:53:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?