19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Bodrum-Turgutreis'de Turizm masaya yatırılacak

Turgutreis Belediyesi ile Turizm Sektörü arasındaki işbirliği geliştirme sürecinin önemli bir adımı olan "Turizm Koordinasyon Toplantısı" 17 Mayıs 2004 tarihinde gerçekleşmesi planlandı.

Turgutreis Belediyesi ile Turizm Sektörü arasındaki işbirliği sürecine önemli katkı sağlayacağı düşünülen "Turizm Koordinasyon Toplantısı" Turgutreis İç Güvenlik Takım Komutanlığı, Turizm İşletmecileri ve Turgutreis’li esnafların katılımı ile gerçekleşeceği belirtildi.
Turgutreis Belediyesi Toplantı salonunda gerçekleşecek toplantının konuşmacıları Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server YAZGAN, Botav Derneği’nden Orhan Kavala, Bodrum Turizm Danışma Müdürü Cemil Bayraktar, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Ata Aya, İstanköy Ticaret Odası Başkanı Pashalis Vrakiti, D-Marin Genel Müdürü Ali Bezirgen, Bodrum Müze Müdürü Oğuz Alpözen, sualtı arkeologu Bağdır Berkaya’nın katılması planlanıyor

Gerçekleştirilecek toplantının amacı Turizm sektörünün önerileri ve gereksinimleri doğrultusunda Turgutreis beldesinde turizm eğitiminin kalitesini arttırmak, turizm sektörünün nitelikli işgücü talebine yanıt verebilecek kalifiye elamanlar yetiştirmek, İş başı (staj) eğitimleri ile ilgili temel ilkeleri belirlemek, beldemizin turizm işletmelerine meslek içi eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle vereceği destek konusunda sektör ve Turizm Meslek Lisesi arasındaki iletişimi kurmayı amaçlıyor. Kos Ticaret Odası Başkanının Turgutreis – Kos arasındaki farklılığı kıyaslayacağı toplantıda Turgutreis ‘te işletme sahiplerinin de sorunlarına yer verilecek.

Belediye Başkanı Ali Server YAZGAN, “Her yıl gerçekleştirilen bu toplantının amacı turgutreis esnafıyla birlikte yeni sezona hazırlanabilmek. Düzenlediğimiz bu toplantı yeni turizm sezonunda esnafımızdan beklentilerimizi belirtmek ve esnafın bizim bilmediğimiz sorunlarına ulaşabilmektir. Bunun yanında işletme sahiplerinin 2005 sezonunda gerçekleştirmeyi planladığımız bazı yaptırımları şimdiden kendilerine bildirmek olduğunu belirtmeliyim. Kos Ticaret Odası Başkanı Pashalis Vrakiti’nin bizlere vereceği örneklerin 2005 turizm sezonunda bize yol göstereceğine inanmaktayız. Aynı zamanda D-Marin ve Kos arasında kurulacak köprünün de ilk adımlarını birlikte atacağız. Her yeni gün gelişmekte olan Turgutreis’e kazandırdığımız yeni yatırımlarla bundan sonraki yıllarda yaz-kış daha çok turist ağırlayacağımızı umut ediyorum” dedi.

AYŞEGÜL ÜLKÜ-KENTHABER-BODRUM/TURGUTREİS
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2004 Cumartesi 14:51:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?