17
Mayıs
2024
Cuma
BODRUM - MUĞLA

Bodrum yasta...

Bodrum eski Belediye Başkanı Tuğrul Acar'ın oğlu Ali Can Acar, zıpkınla balık avlamak için gittiği Yalıkavak'ta boğularak hayatını kaybetti.
Bodrum eski Belediye Başkanı Tuğrul Acar'ın oğlu 18 yaşındak Ali Can Acar, arkadaşı Yamaç Çetin ve babası Ali Çetin ile birlikte zıpkınla balık avlamak için sürat botuyla Yalıkavak'a gitti. Arkadaşı ve arkadaşının babasıyla birlikte yaklaşık 5 saat tüpsüz dalış yapan Acar, suda kayboldu. Yamaç Çetin ve babası, kaybolan Acar'ı bir süre botla aradı. Arama çabalarından sonuç alınamayınca, Sahil Güvenlik ekiplerine haber verildi.
Olay yerine gelen dalgıçlar, 25 metre derinlikte ulaştı. Ceset, Sahil Güvenlik botu tarafından Yalıkavak İskelesi'ne getirildi. Acar'ın yakınları iskelede beklerken, ceset gözyaşları ve feryatlar arasında Bodrum Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.
Yamaç Çetin ve babası Ali Çetin de arama çalışmalarına katılan bir ahşap yatla iskeleye getirildi. Baygınlık geçiren baba-oğula ilk müdahale yatta yapıldı. Ambulans olmaması nedeniyle 2 şahıs da taksi bagajlarında hastaneye götürüldü.
Çevredeki vatandaşlar, "İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Kurtarabileceklerimiz bile göz göre göre ölecekler" diyerek ambulans bulunamamasına tepki gösterdi. Hastaneye kaldırılan baba-oğulun kısa süreli şok geçirdikleri ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Bodrum Marmara Koleji'nden bu yıl mezun olan ve üniversite sınavına giren Acar'ın cenazesinin Bodrum'da defnedileceği belirtildi.
iha-bodrum
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 09:54:18
Güncelleme :13 Temmuz 2004 Salı 15:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?