22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Bodrum yine yanıyor

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bir hafta aradan sonra yine büyük bir orman yangını çıktı. Güvercinlik Köyü yakınlarında başlayan yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle, bir saat içinde 70 hektarlık alanı etkiledi.


Bodrum'un Güvercinlik Köyü yakınlarındaki ormanlı alanda bugün saat 12.00'de alevler yükseldi. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangında alevler, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sükede geneş bir alana yayıldı.

Güvercinlik Köyü ile Boğaziçi Köyü arasındaki yaklaşık 12 kilometrelik alana yayılan yangına 3 uçak, 6 helikopter, 200 orman işçisi ve arazözlerle müdahale edilmeye başlandı.

Ekiplerin büyük çabasına karşın alevler, 200 evin bulunduğu Marverde Tatil Köyü'nün 100 metre yakınına kadar yaklaştı. Sitenin Bodrum'la bağlantısını sağlayan yol da yangın nedeniyle ulaşıma kapandı.

Mandalya Körfezi Marverde Koyu'nda bulunan yatlar da yangın nedeniyle bölgeden ayrıldı.

Muğla Valisi Lütfü Yiğenoğlu bölgeye gelerek yangınla ilgili bilgi aldı ve söndürme çalışmalarını yönetmeye başladı. Bölgenin dumanla kaplanmasına neden olan yangında ilk belirlemelere göre 70 hektar çam ve halep çamı ile kaplı alanın zarar gördüğü belirtildi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle güçlükle yürütülen söndürme çalışmaları sürüyor.



ajanslar
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2007 Pazar 14:01:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?