22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Bodrum'a kongre merkezi kuruluyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu’nda yöneticiler ile bir araya gelen Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, inşa edilecek kongre merkezi için her türlü yardıma hazır olduğunu bildirdi.

Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Yarımadası Kongre Merkezi inşası için sonuna kadar destek vereceğini ve bu projenin arkasını bırakmayacağını söyledi. Daha önce Bodrum’da yapılması istenen Kongre Merkezi için TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy’un başlattığı çalışmalar, yer temininde sıkıntı yaşanması nedeniyle bir süre askıya alınmıştı. Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, arazi tahsisi için gerekli tüm dosyaların hazırlandığını, ilgili bakanlıklar ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne başvuruların yapıldığını belirtti. Başkan Mehmet Kocadon, "Ankara’dan cevap bekliyoruz. Arazinin tahsisi çalışmaları ne kadar çabuk biterse, Kongre Merkezi projesi de o kadar çabuk başlar ve hayata geçirilir" dedi.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Sevi ise "Kongre Merkezi ile Bodrum farklı bir destinasyon oluşturacak. Teknik olarak hazırlanmış bir projemiz henüz yok. Başvurunun onaylanması halinde bölgenin doğasına uygun proje ile uluslararası konferansların yapılabileceği, kongre, fuar ve spor alanları bulunan bir merkez olacak. Bu Bodrum’un projesidir, hepimiz sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

FİKRET HIDIR-MUĞLA (İHA)
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2003 Cuma 00:00:12
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 21:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?