16
Mayıs
2024
Perşembe
BODRUM - MUĞLA

Bodrum'a Rus turist ilgisi

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen Rus turist sayısında geçen sezona oranla ciddi bir artış görüldüğü bildirildi. 

2008'de ciddi anlamda Bodrum'a daha fazla Rus turist talebi ile karşı karşıya olacaklarını belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Nasih Demir, "Özelikle Antalya bölgesinde çok yoğun bir Rus talebi ile karşı karşıyaydık bu sezon. 2007'de yaşanan Rus turist talebinin Türkiye genelinde yaşattığı yüzde 26'lık bir artış doğal olarak Bodrum'a da yansıdı. Antalya'da mevcut otellerin dolu olmasından dolayı 15 Haziran-15 Eylül dönemi arasında yoğun yaşanan talep nedeniyle doğal olarak o bölgeye yakın olan hizmet ve otel kalitesinin olduğu Bodrum oldu." 

Tur operatörlerinin bu yönde talepleri olduğunu anlatan Demir, "Şu anki dönemde her ne kadar talep artışından bahsediyorsak da Rusların bu bölgedeki oranı bir önceki sene kapattığımız 960 bin total yurt dışı pazarımızda 60 bin civarında. Bunu artı 100 binlere taşımak gerekiyor. Sanırım 2008'de 100 bin üzerinde Rus turist talebiyle karşı karşıya kalabiliriz" diye konuştu. 

İŞLETMELERE ERKEN UYARI 

Rus turistlerin özellikle 3, 4 ve 5 yıldızlı oteller ile her şey dahil tesislere yoğun talep gösterdiğini belirten Nasih Demir, Rus turist sayısında artış ve önceden hazırlıklı olunması konusunda işletmelere uyarı mahiyetinde bazı bilgiler verdi: "Bodrum'da 30 bin civarında yatak var. Çünkü Bodrum'da mevcut 186 bin yatağın bir kısmı bu talebe hitap edecek özeliklere sahip değil. Bu talebi ne derece Ege Bölgesi'nde, özellikle Bodrum'da karşılayabiliriz? Bunun şimdiden hazırlıklarını yapmak gerekir. Bu talebe doğru endekste hizmet verebilmek için tesislerimizin yeniden gözden geçirilmesi pazara uygun hale getirilmesi gerekiyor. 2008 de bölgeye yeni girecek büyük tur operatörleri ile Antalya'ya yüzde 260'lık bir artışı gerçekleştiren ve yaklaşık 430 bin Rus getiren Pegas gibi bir tur operatörü de bu bölgeye Bodrum bölgesine giriyor. Doğal olarak bu talebi biraz daha artıracaktır." 

İŞLETMELER RUS TURİST TALEBİNDE ARTIŞ BEKLİYOR 

Bodrum'da önümüzdeki sezon Rus turist sayısında artışla ilgili olarak işletmelerde beklenti içerisinde. Bu konuda talebi en yüksek seviyede gerçekleşmesi için işletmelerde boş durmayarak Bodrum'u Rus turistlerin de ilgi odağı haline getirmek için çaba harcıyor. Otellerin sezon boyunca belirli günlerde özel programlarla gece düzenlediği Rus turistler için eğlence merkezlerinde de zaman zaman benzer programlar boy gösteriyor. 

Eğlence merkezleri arasında yer alan dünyaca ünlü Halikarnas Disko'da, kendi ülke vatandaşlarından oluşan dans gurubunun yanı sıra özel getirtilen Rus DJ'ler eşliğinde geceye katılan Rus turistlere eğlenme imkanı sunanlar arasında yer aldı. 

Sezonda Rus turistlere özel geceler düzenlediklerini belirten Halikarnas Disko Genel Müdür Yardımcısı Güçlü Kuşcu, "Özellikle köpük partileri oldukça ilgilerini çekti. Rusya'dan getirttiğimiz Dj'ler de onların daha güzel eğlenmesine vesile oldu. Onları mutlu ettiğimiz için bizde mutluyuz. Gelecek yıl ve ilerleyen yıllarda Bodrum'un Rus turistlerin uğrak noktası haline geleceğine inanıyoruz" dedi. 

Öte yandan Rusya'da turizm fuarlarına katılan Türk girişimler sayesinde Rusların Bodrum'u tanıma imkanı bulmalarına katkı sağladığı belirtildi. Tatile gelen Rus turistlerin denizi, güneşi, renkli eğlence hayatı ile tatillerinden memnun ayrılmaları Rusya Federasyonu ile aradaki bağı güçlendiriyor. Bu konu ile ilgili olarak geçen aylarda Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Mirjalol Husanov Bodrum'a gelerek yerel yöneticileri ziyaret etmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 16:10:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?