19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Bodrum'a yeni yangın havuzu

Orman zenginliği ile bilinen ve yüzde 68’i ormanlarla kaplı olan Muğla’da, Milas ve Bodrum Bölgesindeki yangın söndürme havuzları daha verimli ve modern hale getiriliyor.

Temmuz ayı olağan toplantısı için bir araya gelen Muğla İl Genel Meclisi üyeleri, Milas ve Bodrum bölgelerinde köylülerin katkıları ile inşa edilen yangın söndürme havuzlarının daha verimli ve modern hale getirilerek, işlevinin ve sayılarının arttırılması için gerekli çalışmaların yapılması teklifi hakkında hazırlanan komisyon raporunu oy birliği ile kabul etti.

Konuyla ilgili komisyon raporunu okuyan Muğla İl Genel Meclisi Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu Başkanı Dursun Kaplan, yangın söndürme havuzlarının orman yangınlarını söndürme çalışmalarında çok yararının görüldüğünü kaydetti. Kaplan, “Milas ve Bodrum Bölgelerinde, orman yangınlarında kullanılmak üzere köylülerin katkıları ile inşa edilen su toplama havuzlarının daha verimli ve daha modern hale getirilmesi ve sayılarının arttırılması için komisyonumuz yerinde yapılan incelemelerde yangın havuzlarının yangın söndürme çok büyük faydasının olduğu görülmüştür. Bu nedenle Muğla İl Genel Meclisi olarak, 2010 yılı bütçesinde imkanlar doğrultusunda ilimizde yangın tehlikesi olan her bölgeye yangın havuzlarının yapılmasının gerekli olduğunu komisyonumuzca karar verildi” diye konuştu.

Komisyon Başkanı Dursun’un konuşmasının ardından mevcut yangın havuzlarının verimli hale getirilmesi ve yenilerinin yapılması ile ilgili komisyon raporu CHP, AK Parti ve MHP’li üyeler tarafından oy birliği ile kabul edildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 13:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?