16
Haziran
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Bodrum'da 3 marinaya 'mavi bayrak'

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın koordinasyonunda toplanan uluslararası jüri, 24 ülkenin önerdiği aday plajlar ve marinalar içinden mavi bayrak kriterlerine uygun olanları açıkladı.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’deki 174 plaj ve 12 marina, "Mavi Bayrak Ödülü" almaya hak kazandı. Mavi Bayrak Ödülü’nün, deniz suyu temiz, çevre yönetimine duyarlı, öngörülen donanıma sahip ve çevreyi bilinçlendirme konusunda aktif plajlara verildiği anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu amaçla, önceden belirlenmiş ve ödüle aday olmak isteyen plajlardan 15 gün arayla deniz suyu numunesi alınmakta ve mikrobiyolojik analizleri yapılmaktadır. Analiz sonuçlarının AB Yüzme Suyu Standardı’nın en temiz düzeyinde olması istenmektedir. Ülkemizde, mavi bayrak uygulaması Türkiye Çevre Eğitim Vakfı koordinasyonunda yürütülmekte olup, bu yıl önerilen 174 plaj ve 12 marinamızın tümü ödülü almaya hak kazanmıştır. Geçen yıl ise 151 plaj ve 12 marinamız bu ödülü almıştı." Açıklamada, ödülün, uluslararası alanda tanınmış olması dolayısıyla uluslararası turizm pazarında olumlu yönde katkı sağladığı vurgulandı.

Ödül alan marinalar:

İSTANBUL: Ataköy Marina, Setur Amiral Fahri Korutürk Kalamış ve Fenerbahçe Marinaları BALIKESİR: Setur Ayvalık Marina.
İZMİR: Setur Çeşme Marina.
AYDIN: Setur Kuşadası Marina.
MUĞLA: Marmaris Martı Marina.
BODRUM: Milta Marina, Doğus Turgutreis Marina, Ece Marina.
ANTALYA: Setur Finike Marina, Kemer Park Marina, Setur Antalya Marina.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 13:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?