16
Mayıs
2024
Perşembe
BODRUM - MUĞLA

Bodrum'da 'bot taksi' uygulaması başlatılacak

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, kara yollarındaki araç trafiğini rahatlatmak amacıyla denizde "bot taksi" uygulamasının başlatılacağı bildirildi.

Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DTO üyesi beş kişinin bir araya gelerek Bodrum Ulaşım A.Ş (BODAŞ) adlı bir şirket kurduğunu, bu şirketin Bodrum'da kara yollarındaki araç trafiğini rahatlatmak amacıyla denizde "bot taksi" uygulaması başlatacağını söyledi.

Nalbantoğlu, 11 metre boyunda, 30 yolcu kapasitesi bulunan, saatte 20 deniz mili hızla gidebilen "bot taksi"lerin birinin bu hafta içinde, ikisinin ise 1 ay içinde faaliyete geçeceğini belirterek, "Bodrum merkeze eğlence için gelen yerli ve yabancı turistler, gece otellerine ve evlerine dönme konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Eğlenmeye gelen insanlar alkol de aldıkları için kara yolunu kullanmaları tehlike arz ediyor"dedi.

Bodrum Belediyesi Liman İşletme Müdürü İbrahim Arkula da Bot taksi ile gelen yolcuların rahat bir şekilde karaya çıkartılması için Bodrum Limanına "parmak iskele" yapacaklarını belirtti.
a.a.
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 14:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?