17
Mayıs
2024
Cuma
BODRUM - MUĞLA

Bodrum'da 'Çökertme Destanı' nın kokteyli vardı

Bitez Belediye Başkanlığı ve yazar-yönetmen Metiner Ürer tarafından yapılan ortak çalışma sonucu tiyatro oyunu haline getirilerek kitaplaştırılan "Çökertme Destanı", düzenlenen bir kokteyle tanıtıldı.

Yaklaşık 3 senedir konu üzerinde çalışan ve destanı 87 sayfalık tiyatro oyunu haline getiren Metiner Ürer’in çalışması, "Çökertme Destanı" adıyla piyasaya çıktı. Bodrum Marina Yat Clup’te, kitabı tanıtmak amacıyla düzenlenen kokteyle, Bitez Belediye Başkanı Remzi Güngör ve çok sayıda davetli katıldı.

Yazar Metiner Ürer, 3 senedir Bodrum’da incelemelerde ve görüşmelerde bulunduğunu, destanı oyunlaştırmak için yazım çalışmalarını 3 ayda tamamladığını ve telif haklarını Bitez Belediyesi’ne devrettiğini ifade etti. Destan hakkında çeşitli söylentiler olduğunu belirten Ürer, "Destan hakkında, çalışmalar derinleştikçe bazı gerçekler ortaya çıkıyor. Halil’in Kaymakam tarafından boğdurularak öldürüldüğü ve Gülsüm’ün de annesi ile birlikte Kaymakamın evinde kaldığıdır. Önümüzdeki kış sezonunda oyun için seçmeler yaparak oyunu hayata geçirebiliriz" dedi.

Yazdığı kitabı Belediye Başkanı Remzi Güngör’e de veren Ürer daha sonra davetlilere kitabını imzaladı.

MUĞLA-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 22:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?