18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Bodrum'da flamingo katliamı

Muğla'nın Bodrum İlçesi Tuzla sulak alanına kış aylarında gelen flamingolar avcılar tarafından vuruluyor.
Bodrum-Milas Karayolu Boğaziçi Mevkii'nde bulunan Tuzla sulak alanına kış aylarında gelen flamingolar ve diğer kuşlar, avcılar tarafından öldürülüyor. Milas'ın Boğaziçi Köyü Muhtarı Muharrem Akyürek ve köy sakinleri, yasak olmasına rağmen 3 flamingo vuran Zeynel Turgutlu isimli kişinin jandarma tarafından tutuklandığını, fakat 6 milyar para cezasıyla serbest bırakıldığını söyledi.
Yürürlükteki uygulamanın kuşların korunması için yetersiz olduğunu söyleyen Akyürek, Tuzla'da yaşayan kuşları incelemek için çok sayıda turistin geldiğini söyledi. Turistlerin köy ekonomisine katkıda bulunduğunu belirten Akyürek, "Biz flamingoların ve diğer kuşların korunarak bu bölgenin özelliği olmasını istiyoruz . Bizim köyümüzün halkı bu konuda duyarlı ve bilinçli. Civar bölgelerden gelen yabancılar bu kuşları avlıyorlar. Jandarma özellikle bu sene biraz daha duyarlı davranıyor" dedi.
Bu arada ilköğretim öğrencileri Melek Kahran (7), Mehmet Kozak (10) ve Suat Avcı (9), "Bazı amcalar kuşları vurup yiyorlar. Biz korunmasını ve vurulmamasını istiyoruz" dediler.
Öte yandan, Bodrum Habitat Çevre Kozası üyesi Cüneyt Karaloğlu, Tuzlu bölgesinin koruma altına alınıp kontrolsüz yapılaşmanın da önünün kesilmesinin zorunluluk olduğunu söyledi. Karaloğlu, "Tuzla'nın sulak alan tanımına taşıyor, ancak bu anlamda bir koruma yok. Yakın çevresinde Bargilya Antik Sit Alanı var. Halep Çamı Koruma Alanı var. Ancak Tuzla'ya koruma statüsü verilmemiş" dedi. Karaloğlu "Kuğu, ördek, yalı çapkını, pelikan ve balıkçıl gibi tuzlu su bataklıklarında beslenen kuş türleri var. Tuzla'ya gelen kuş sayısında her geçen gün artış oluyor. Yetkililer, koruma zorunluluğunu yerine getirmeli" diye konuştu.
FİKRET HIDIR - MUĞLA (İHA)
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2004 Salı 01:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?