22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Bodrum'da galibiyet sevinci

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası elemelerindeki son grup maçında Bosna Hersek'i 1-0 mağlup ederek Avrupa Şampiyonası finallerine gitmeye hak kazanması, yurdun dört bir yanında büyük sevinç yaşattı. 

Muğla'nın Bodrum ilçesinde vatandaşlar, İstanbul Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan karşılaşmada maçın hakeminin 90 dakikayı bitiren düdüğünü çalması ile cadde ve sokaklara çıkarak, sevinç gösterisinde bulundu. Biletleri satışa çıkmasının ardından kısa sürede tükenen ve sonucunda Türkiye'nin finallere gitme vizesi aldığı maç sırasında kaçan goller, ekranları başındakileri büyük üzüntü yaşattı. Bodrum'da Cumhuriyet Caddesi ve çevresi ile Tepecik Çay Bahçesi'nde karşılaşmayı izleyenler, A Millilerin geliştirdiği her atakta gol ümidi ile büyük bir heyecan içerisinde oturdukları yerde duramadı. Karşılaşma devam ederken tek golün sevincini trafikte olanlar korna çalarak kutladı. Maçın sona ermesi ile birlikte Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde oluşan araç konvoyları Cevat Şakir Caddesi'ne
dönerek, Bodrum Belediye Meydanı'na geldi. Ellerinde Türk bayrakları ile araçlarından inen vatandaşlar, "En büyük Türkiye", "Avrupa, Avrupa duy sesimizi, işte bu Türklerin ayak sesleri" diye bağırarak, sevinç gösterisinde bulundu. Oluşan araç konvoyu nedeni ile Neyzen Teyfik Caddesi'nde trafik akışı bir süreliğine durdu. Sevinç gösterileri sırasında araçlardan korna, liman içerisinde bağlı bulunan teknelerden de siren sesleri yükseldi. Bodrumluların sevinç gösterileri ilçenin diğer cadde ve sokaklarında büyük bir coşku içerisinde devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 09:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?