19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Bodrum'da kaçak iskelelere yıkım

Sosyetenin gözde yazlık yerlerinden Bodrum'un Göltürkbükü beldesindeki kaçak iskelelerin yıkımı başladı.

Göltürkbükü Belediye Başkanı ANAP'lı Halil İbrahim Kaynar, uygulayacakları projeyle beldeyi Avrupa'nın gözde merkezlerinden biri haline getireceklerini söyledi. 

Göltürkbükü Belediye Meclisi'nin 6 ay önce aldığı karar uyarınca, 2 milyon dolara mal olacak Kentsel Tasarım Projesi kapsamında 80 iskelenin yıkılması benimsendi. Zabıta ekipleri ve belediye işçileri yıkımın startını Eski Türkbükü sahilinden verdi.
Bazı restoran işletmecileri, olay yerine gelen Belediye Başkanı Kaynar'la tartıştı, sosyete restoranları, "beach club" ve otellerin bulunduğu Bağarası mevkiindeki 20'ye yakın iskelenin neden yıkılmadığını, ne zaman yıkılacağını sordu. 

Menemen Mahallesi Muhtarı ve Eda Restaurant'ın işletmecisi Tuncer Ertuğrul, "Zenginlerin bulunduğu bölgedeki iskelelere dokunulmaması şüphe uyandırıyor. İskelelerin tamamının aynı anda yıkılması gerekirdi. İskeleler yıkılmasın demiyoruz, görüntü kirliliği ortadan kalksın ama çifte standart uygulanmasın" diye konuştu.
Kaynar ise "Diğer iskelelerin kamulaştırma çalışmaları sona erdikten sonra yıkacağız, kimseye ayrıcalık söz konusu olamaz" dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 17:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?