22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Bodrum'da kedi köpek katliamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Bitez Beldesi'nde tarım ilacıyla yapılan kedi ve köpek katliamı, hayvanseverleri isyan ettirdi.

Kedi, köpek katilleri geçen hafta Torba'da yapılan katliamın benzerini bu kez Bitez Beldesi'nde gerçekleştirdi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, dün gece yarısı, tarım ilacı karıştırdıkları zehirli yiyecekleri, cadde ve sokaklara, deniz kıyısına, bahçelere rastgele attı.

Bu yiyecekleri yiyen çoğu sahipli 12 köpek ve 6 kedi Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, veteriner Ahmet Güllüoğlu ve diğer hayvanseverlerin çaresiz bakışları arasında çırpına çırpına can verdi. Bitez yalısında restoran ve otellerin bulunduğu cadde ve ara sokaklara bırakılan zehirli yiyecekler, 12 köpek ve 6 kedinin zehirlenerek ölmesine neden oldu.

Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, veteriner Ahmet Güllüoğlu ve hayvanseverler sabaha kadar sokak sokak dolaşarak can çekişen hayvanları yaşama döndürmeye çalıştıysa da başarılı olamadı. Hayvanların büyük bir bölümünün evcil, cins ve sahipli olması dikkat çekti. Veteriner Ahmet Güllüoğlu hayvanların yiyeceklere konulan tarım ilacıyla zehirlendiklerini belirtirken, Füsun Uslu jandarma ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. Uslu, Bodrum'da son haftalarda yaşanan hayvan katliamlarının düşündürücü olduğunu söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2007 Salı 15:06:52
Güncelleme :21 Şubat 2007 Çarşamba 13:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?