18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Bodrum'da 'küçük oteller' tartışıldı

Türkiye’nin rekorlar kıran sektörü turizm için Avrupa Birliği’ne (AB) tam uyum sürecinde önemli fırsatlar barındıran "küçük oteller", Garanti Bankası tarafından bugün Bodrum’da düzenlenen Garanti Anadolu Sohbetleri toplantısında tartışıldı. Toplantıda, süreçte küçük otellerin sunacağı fırsatların yanı sıra, turizm sektörünün yararlanabileceği AB fonları da tanıtıldı.

Toplantının açılışını yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, "AB politikalarında öncelikli yere sahip turizmin sağladığı gelirlerin, uyum sürecinin de etkisiyle, 2010 yılına kadar yüzde 100 artacağı öngörülüyor. Yeni süreçte, turizm sektörü, ülke ekonomisi için taşıdığı potansiyeli, istikrarlı ve kalıcı bir katkıya dönüştürme fırsatıyla karşı karşıya. Sektörün taşıdığı potansiyelin uzun süredir farkındayız. Turizm bölgelerini kapsayan 28 noktada turizme doğrudan hizmet veriyor, ürün ve hizmetlerimizi, her geçen yıl sektörün ihtiyaçlarına göre zenginleştiriyoruz. Yıl sonuna kadar Turizm Destek Pakedimiz kapsamında, KOBİ niteliğindeki turistik işletmelere 50 milyon USD, turizm sektörünün geneline ise 500 milyon USD kaynak oluşturacağız" dedi.

Garanti Anadolu Sohbetleri’nde Nafiz Karadere’nin yanı sıra BODER Genel Sekreteri Orhan Kavala, Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Köylü, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Turizm Yatırımcıları Derneği Yüksek Danışma Kurulu Başkanı, Atlas Arazi ve İş Geliştirme Şirketi Başkanı Tavit Köletavitoğlu, İletişim Danışmanı Sibel Asna, Yazar Sevan Nişanyan ve Avrupa Birliği Uzmanı Cihangir Topkar görüşlerini paylaştı.

Toplantıda, bölgesel kalkınma bağlamında küçük otellerin rolü, küçük otel müşterisinin beklentileri ve küçük otel işletmeciliğinin kişiye özel hizmet kavramıyla yarattığı müşteri memnuniyeti konuşuldu. Turizm sektörünün hangi AB fonlarından nasıl yararlanabileceği ortaya koyuldu.

Garanti Anadolu Sohbetleri, Garanti Bankası’nın 2002 yılından bu yana Dünya gazetesinin işbirliğiyle düzenlediği toplantılar dizisi. Bugüne kadar 22 ilde gerçekleştirilen toplantılar aracılığıyla, 7.000’e yakın KOBİ’yle bölgesel planlar, fırsat analizleri ve piyasa değerlendirmeleri gibi konularda görüş alışverişinde bulunma fırsatı elde edildi. Toplantıların amacı değişen dünyayla birlikte değişen ekonomi ve piyasa koşullarını ele almak, bölgesel ve uluslararası fırsatları değerlendirmek, potansiyel iş alanlarını irdelemek, bölgesel çözümleri yerel sanayici ve yöneticilerle birlikte bulabilmek olarak sıralanıyor.

 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 16:57:30
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 11:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?