22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Bodrum'da orman yangını

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi'nde, iki gündür devam eden ve hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan fırtınada kopan elektrik telleri orman yangınına neden oldu. Bugün saat 03.30'da Meşelik Köyü yakılarında başlayan ve 06.30'da söndürülen yangın sırasında yaklaşık 1.5 hektarlık çam ormanı kısmen yandı.

Bodrum’da yaklaşık 48 saattir devam eden lodos, ilçe merkezinde hayatı felç ederken, bir de orman yangınına neden oldu. Meşelik Köyü yakınlarındaki ormanlık alandan geçen elektrik telleri fırtınada kopunca kıvılcımlar çam ağaçlarını tutuşturdu. Bodrum, Mumcular, Milas Orman İşletmeleri Şefliği'ne bağlı ekiplerle, Bodrum Belediyesi itfaiye ekiplerinin 40 işçiyle müdahale ettiği yangında yaklaşık 1.5 hektarlık çam ormanı hasar gördü. Orman ekipleri, yangına, kopan elektrik tellerinin birbirlerine temas ederek oluşturduğu kıvılcımların neden olduğunu ve bölgeye bir süre elektrik verilemediğini belirtti. Yangın yaklaşık üç saatte kontrol altına alınıp söndürülebildi.

İŞYERLERİNİ SU BASTI

Şiddetli lodos Bodrum merkezinde de hayatı olumsuz etkiledi. Lodosun oluşturduğu dev dalgalar sahildeki restoran, otel, motel ve evlere ulaştı. Birçok işyeri sular altında kaldı. Bodrumlu esnaf uzun süre dükkanlarını açamazken, bazı öğrenciler lodos nedeniyle okullarına gidemedi.

Lodos Kumbahçe Sahili'ndeki ev, otel, restoran ve turistik işletmelerde de hasara yol açtı. 10 metreye kadar yükselen dalgalar binaları aşarak Cumhuriyet Caddesi'ni sular altında bıraktı. Bazı restoranların sahildeki aydınlatmaları dalgaların etkisiyle parçalanarak denize sürüklendi, bazı işyerlerinin ahşap iskeleleri parçalandı. Küçük balıkçı kayıkları karaya sürüklenerek battı.

Ege Denizi’nde 5 metreyi bulan dalga yüksekliği nedeniyle Bodrum-İstanköy (Kos) feribot seferlerinin yapılamadı ve yatçılarla balıkçıların liman dışına çıkmamaları için sık sık uyarılar yapıldı.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Mart 2007 Cuma 12:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?