22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Bodrum'da PKK operasyonu

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bu sabaha karşı yapılan operasyonda terör örgütü PKK’ya destek verdiği ve bombalı saldırı hazırlığı içinde olduğu iddia edilen, aralarında kapatılan HADEP'in Muğla ve Bodrum eski yöneticilerinin de bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sorguları yapılmak üzere Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Grup Amirliği tarafından, bu sabah saatlerinde 60 polisin katıldığı, il merkeziyle, Turgutreis, Yalıkavak, Konacık ve Göltürkbükü beldelerinde ‘Turgutreis’ adı verilen operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında, aralarında, PKK’ya destek verdiği veya dolaylı olarak ilişki kurduğu iddia edilenlerle, geçtiğimiz hafta İstanbul’da ele geçirilen C4 patlayıcılarıyla, bombalı eylem hazırlığı içinde bulunduğu ileri sürülenlerin yer aldığı 18 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 16 ev ve işyerinde yapılan aramalarda bulunan 6 tabanca, yasak yayınlar ve bilgisayarlara el konuldu.

Operasyonlar sırasında gözaltına alınan ve kapatılan HADEP'in Muğla İl eski genel sekreteri M.E.Ç., İ.D., M.A., K.K., B.B., S.T., H.E., O.A., N.I., B.I., H.Y., S.Y., S.Y., R.Y. sorguları yapılmak üzere Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Diğer 4 kişinin ismi ise açıklanmadı.

Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu yaptığı açıklamada, operasyonun İstanbul bağlantılı olduğunu belirterek, “Emniyet teşkilatı ve istihbarat birimleri bir süredir Bodrum’da bombalı eylem yapma hazırlığında olan grubu yakın takibe almıştı. PKK ile bağlantısı olduğu tespit edilen suç örgütünün çökertilmesinde başarılı rol oynayan polislerimizi kutluyorum. Operasyon devam ediyor” dedi.
DHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2007 Cuma 14:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
duygu kurşun IP: 62.108.64.xxx Tarih : 20.08.2007 15:58:49
Emniyet teşkilatımıza bu başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.Ülkemizi her ne kadar bu gibi olaylarla farklı yerlere sürüklemek isteselerde biz her zaman gücümüzü korumalı ve göstermeliyiz.Ama sadece bunlar yeterli değil bir çok konuda güvenlik önlemleri alınmalı ve halk olarak eğitilmeliyiz. Örneğin bu yaz çıkan orman yangınları alınmayan önlemler nedeniyle çok canımızı yaktı. Yetkililer bu gibi konularda daha sorunlardan bir adım önde gidip önlem almalılar.