27
Mayıs
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

Bodrum'da şiddetli fırtına

Muğla'nın, Marmaris, Bodrum, Bozburun, Datça ilçelerinde fırtına ve sağanak yağış günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Marmaris'te dün akşam başlayan lodos, bu sabah etkisini artırdı. Saatte hızı 55 kilometreye ulaşan fırtına sebebiyle vatandaşlar işlerine, öğrenciler okullarına gitmekte zorlanınca sokaklar boş kaldı. Çok sayıda esnaf dükkanını açmadı. Marmaris Körfezi'nde dalgaların boyu dört metreye kadar ulaştı. Çok sayıda ağaç, çöp konteyneri ve park halindeki motosiklet devrildi. General
Mustafa Muğlalı Caddesi'nde devrilen bir ağaç, özel bir otomobilin üzerine düştü. Yollar ve sokaklar, ağaç dalları ve palmiye gövdelerinden kopan kabuklarla doldu. Saat 09.30 ile 10.00 arasında sağanak yağış metrekareye 20 kilogram yağmur düşmesine neden oldu. Bu arada, belediye ve emniyet birimleri, hava koşullarının yaratabileceği olası zararların önüne geçebilmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri, sürekli su kanalları ve mazgalların giderlerinin açık olup olmadığını kontrol etti.


Meteoroloji yetkilileri, ilçedeki hava koşullarının önümüzdeki Salı gününe kadar etkisini sürdürmesini, yarın rüzgarın saatteki hızının 60 kilometreyi aşmasını beklediklerini belirterek vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 13:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?