19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Bodrum'da 'yelkenli' heyecanı

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde Yelkenli Okul Gemisi’nin denize indirilişinin 4. yılı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Yelkenli Okul Gemisi’nde düzenlenen etkinliğe, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Denizciler Derneği Başkanı Hasan Sinop ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte Denizciler Derneği Başkanı Hasan Sinop, geminin işletmesini 2003 Nisan ayından bu yana Denizciler Derneği’nin yürüttüğünü belirterek, "Yelkenli Okul Gemisi Bodrum’un yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Gemimiz yapıldığı günden bu yana sektöre hizmet vermektedir. Gemimizin yıllık gideri yaklaşık 85 bin YTL’dir. Bu giderin karşılanması için sponsorlar arıyoruz" dedi.

Yelkenli Okul Gemisi’nin önümüzdeki sezon faaliyetlerinin devam edeceğini belirten yetkililer, geminin Anadolu Meslek Lisesi için tam donanımlı bir laboratuvar olduğunu söyledi.
Gemicilere ve Bodrum Anadolu Meslek Lisesi Gemicilik Bölümü’ne hizmet vermek üzere tasarlanan "Bodrum" adlı Yelkenli Okul Gemisi, 4 yıldır çeşitli faaliyetlere ev sahipliği yapıyor. Kış aylarında öğrencilerin ve gemicilerin eğitim programları için kullanılan gemi, yaz aylarında turizme hizmet veriyor. Yelken seyirleriyle tatilcilere keyifli günler yaşatan Bodrum, ayrıca özel haftalık turlarda da kullanılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2005 Çarşamba 19:53:42
Güncelleme :3 Şubat 2005 Perşembe 11:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?