18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Bodrumlu denizcilere müjdeli haber

Denizcilik Müsteşarlığı tarafından yeni başlatılan uygulamalar, düzenlenen toplantıyla denizcilere anlatıldı.

Bodrum Denizciler Derneği’ndeki toplantıya, Denizcilik Müsteşarlığı Ege Bölge Müdürü Selçuk Sert ile Liman ve Deniz İşleri Şube Müdürü Meral Yapıcı, Denizciler Derneği Başkanı Hasan Sinop, Liman Başkanı Levent Köleteli ve Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu katıldı.

Toplantıda, denizcilerin söryev, denize elverişlilik belgesi, tonilato ve ileriki bir tarihte STCW belgeleri için gerekli işlemlerin Bodrum’da yapılabileceği müjdesi verildi.

Denizcilik Müsteşarlığı Ege Bölge Müdürü Selçuk Sert, Liman Başkanlığı’nda görevlendirilen Gemi Söryev Kurulu uzmanı sayesinde denizcilerin 50 net tonun üzerindeki teknelerin söryev ve denize elverişlilik belgesi işlemlerini Bodrum’da yaptırabileceklerini söyledi. Ayrıca 18 grostona kadar olan teknelerin tonilato işlemlerinin de Bodrum’dan yapılabileceğini vurgulayan Sert, birkaç ay içinde STCW belgeleriyle ilgili işlemlerin de Bodrum’da yapılabilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu da uygulamayı yerinde bulduğunu belirterek, "Vakit nakittir. Denicilerimiz vakit kaybından ve ekstra masraftan kurtulmuş oldu" dedi. Uygulamalar için müsteşarlıkla birlikte çalışan Denizciler Derneği Başkanı Hasan Sinop ise, denizciler için işlerini kolaylaştıracak yeni uygulamalar için çaba sarf edeceklerini ifade etti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2005 Salı 14:24:52
Güncelleme :21 Haziran 2005 Salı 14:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?