2
Haziran
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

'Bordrum huzurlu bir belde'

Bodrum Kaymakamı Osman Ekşi, düzenlediği basın toplantısıyla çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bodrum Kaymakamı Osman Ekşi, sezonun başlamasının ardından yaşanan sıkıntılar ve alınan tedbirler hakkında bilgi verdi.

Kaymakamlık binasında düzenlenen toplantıda konuşan Osman Ekşi, Bodrum’un en büyük sorununun tüm devlet dairelerinde yaşanan personel sıkıntısı olduğunu belirterek, "Jandarma hariç tüm devlet dairelerinde personel sıkıntısı var, bu yüzden zaman zaman yapılan işlerde aksamalar yaşanabiliyor. Özellikle emniyet güçleri 12 saatlik vardiyalarla çalışarak görev yapıyor" dedi.

Bodrum’un Türkiye’nin bir çok yerine göre daha güvenli bir belde olduğunu söyleyen Ekşi, "Bu kadar yoğun ve değişik insan hareketinin olduğu bir bölgeye göre, Bodrum’da çıkan olaylar sayılıdır. Bu olayların önlenmesi için de gerekli tedbirler alınıyor" şeklinde konuştu.

Hanutçuluk ile ilgili 15’ten fazla işyerine kapama cezasının verildiğini ve bu cezaların uygulandığını açıklayan Ekşi, "Bizler esnafın işyerlerini kapatma taraftarı değiliz ancak burada misafir olan turistlerin ve tatilcilerin de huzurunu korumalıyız. Bu yüzden yapılan denetimler sonucu hanutçuluk yapıldığı tespit edilen işyerlerine 3 gün süreyle kapama cezası verdik. Denetimlerimiz sürekli devam edecektir. Burada esnaf hanutçuluk yaparak turizmi olumsuz yönde etkiliyor" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2005 Salı 16:04:01
Güncelleme :7 Haziran 2005 Salı 16:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?