18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Bu balık öldürüyor

Bodrum’un Gümbet sahilinde yakalanan "Balon Balığı" dezincilerin ilgi odağı oldu. Balığın barındırdığı bir maddenin siyanürden daha etkili olduğu ve bilinçsizce tükedildiği hallerde ölüme yol açtığı öğrenildi.

Bodrum Denizciler Derneği önünde balığı teşhir eden denizciler, bölgede ilk defa görülen balık hakkında internetten elde ettikleri bilgileri basın mensuplarına ve vatandaşlara aktardı. Deniz Araştırmacısı Aycan Özdem, internetten yaptığı araştırmada balığın bilim adamları tarafından incelendiğini, balıkta bulunan ve siyanürden daha etkili bir maddeden kanser hastalarının ağrılarını dindirmek ve uyuşturucu bağımlılarını bu alışkanlıklarından kurtarmak için bir ilaç yapmayı düşündüklerini söyledi.

Bodrum ve çevresinde daha önce bu tür bir balığa rastlamadıklarını belirten Bodrum Denizciler Derneği 2. Başkanı Ali Asal, "Balon Balığı"nın tüketilmemesi gerektiğini çünkü zehirlenme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Japonya’da "Balon Balığı"ndan yemek yapmak için sertifikalı olan aşçılar tarafından balığın pişirildiği kaydedilirken, Güney Asya’da yaşanan Tsunami felaketinden sonra okyanusta yaşayan balıkların başka denizlere göç ettiği iddia edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2005 Çarşamba 16:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?