26
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

CHP'li vekillerden kazma kürekli tepki!

CHP Milletvekilleri, Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesinde, arkeolojik sit alanındaki kanalizasyon çalışmasının iş makinesi ile yapılmasına izin verilmemesine tepki gösterdi. CHP'li 3 milletvekilinin de aralarında bulunduğu kalabalık kazma kürekle çalışma başlattı.

Tarihi Mindos (Myndos) kenti kalıntılarının bulunduğu beldenin Yalı mevkiindeki kanalizasyon çalışmalarında iş makinesinin kullanımına izin verilmemesine tepki gösterilerek kanalizasyon çalışmalarının durdurulduğu iddia edildi. Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Ülküm ile birlikte CHP Muğla Milletvekilleri Gürol Ergin, Ali Arslan ve Fevzi Topuz'un da aralarında bulunduğu yaklaşık 80 kişi, Yalı mevkiinde kanalizasyon çalışması yapılacak yerde toplandı.

Belediye Başkanı Mehmet Ülküm, beldedeki kanalizasyon çalışmalarında 10 bin 800 metre boru döşediklerini ve çalışmaların tamamlanmasına 29 metrelik bir mesafe kala siyasi bir takım gerekçeler ve şikayetlerle kanalizasyon kazılarının durdurulduğunu ileri sürdü. Ülküm, kazıları elle yapacaklarını belirtti.

Gümüşlük halkına ve belediye başkanına sahip çıkmak amacıyla beldeye geldiklerini söyleyen CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin de, "Sanki bir Sit olayını gündeme getirmek istermiş gibi görünerek burada bu halk için yapılacak çalışmayı baltalamak son derece yakışıksız" dedi.

Milletvekili Ergin'in konuşmasının ardından vatandaşlar ve milletvekilleri ellerine kazma kürek alarak kanalizasyon çalışmasının tamamlanması için çalışma başlattı. Kalabalık arasında yer alan bazı kadınlarda çizme giyerek ve ellerinde kazma kürek çalışmaya katıldı.

Bodrum Kalesi ve Arkeoloji Müzesi'nde görevli bir arkeolog beldede yürütülen kanalizasyon çalışmalarında sadece künklerin iş makinesiyle taşındığını ve iş makinesiyle kazı çalışması yapılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.
Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan da söz konusu yerde kanalizasyon çalışmasının durdurulmadığı söyledi.

Gümüşlük Belediye Başkanlığı'na, '2. Derece Arkeolojik Sit Alanı' olduğu belirtilen söz konusu yerde iş makinesi kullanılmadan çalışma yapılması yönünde Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararını içeren bir yazı gönderildiği öğrenildi.

Bu arada; Bodrum Kaymakamlığı Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü'nden Gümüşlük Belediye Başkanlığı'na gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı: "Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 23.11.2006 gün ve 2576 sayılı kararında, söz konusu alanlarda yapılacak çalışmaların müze denetiminde ve iş makinesi kullanılmadan yapılmasına karar verilmiştir."

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 18:07:36
Güncelleme :11 Mart 2009 Çarşamba 18:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?