18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Ege'nin iki yakası bir araya geldi

Türk-Yunan Dostluğu, Kos’tan Bodrum’a gelen Kardeş Okul ile Bodrum Marmara Koleji Öğrencileri arasında gerçekleşen "DOSTLUK MAÇI" ve "AVRUPA BİRLİĞİ OKUL ORTAKLIĞI PROJESİ" çalışmalarıyla perçinlendi.

Bodrum Marmara Koleji, 11- 14 Mart 2005 tarihleri arasında, Kos’taki kardeş okulu, Hipokrat 1. Genel Lisesi’nden 20 Öğrenci ve 5 öğretmeni konuk etti.

Spor ve bilim alanında gerçekleşen bu ortaklığın, her alanda devam etmesinin hedeflendiği buluşma programı, Bodrum Marmara Koleji Öğrencilerinin, Kardeş Okul Kos Hipokrat 1. Genel Lisesi’ni, Bodrum Gümrük Kapısı’nda karşılaması ile başladı.

Bodrum Marmara Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Ebru Ergüney, Müdür Yardımcısı Merve Gürdal, Halkla İlişkiler Müdürü Yeşim Özlem Ateş ve okul basketbol takımı öğrencilerinden oluşan karşılama komitesi, 25 kişiden oluşan Yunan kafilesini çiçeklerle karşıladı.

12 Mart Cumartesi Saat:10.30’da bir araya gelen okul öğrencileri Havuzbaşı’ndaki tanışma toplantısından sonra, AB Projesi için hazırlanan dia gösterisini izlemek üzere Konferans Salonu’na geçtiler.

Bodrum Marmara Koleji’nin AB Projesi’ni tanıtmak için Tarih Öğretmeni Hülya Cantürk Ünal’ın verdiği brifingte, İngilizce Öğretmeni Ebru Durupınar Güvensoy’un hazırladığı dia gösterisi eşliğinde, Kardeş Okul öğretmen ve öğrencilerine, Bodrum Tarihi, Bodrum Arkeoloji Müzesi, Ege ve Akdeniz Havzası’ndaki Gemi Batıkları hakkında bilgi verildi.

Türk-Yunan dostluğunun geliştirilmesinde AB projelerinin önemini vurgulamak üzere yapılan toplantıdan sonra Bodrum Marmara Koleji Halikarnassos Kültür Merkezi Sanat Galerisi’ndeki Canan Berber “tükettiğim ne WARsa Sergisi” gezildi.




Bodrum Marmara Koleji Lise Kız Takımı ve Kos Hipokrat 1. Genel Lisesi Kız Takımı arasında Saat 13.30’da yapılan DOSTLUK MAÇI’ndan önce Bodrum Marmara Koleji Halk Oyunları Ekibi, Çiftetelli Gösterisi ile salondaki izleyicileri coşturdu.

Başa baş giden maç, Bodrum Marmara Koleji’nin 55 – 49 galibiyetiyle sonuçlandı. Maç finalinde Bodrum Marmara Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni Bahar Bora salondaki herkesi dansa davet etti. Türk ve Kos’lu öğrenciler, bu anlamlı buluşmayı, beraber dans ederek kutladılar.
Tüm günü beraber geçiren iki okul öğretmen ve öğrencileri, Küba Bar’da yapılan DOSTLUK PARTİSİ’nde gece boyunca dans ederek dostluklarını kutladılar. Öğrenciler beraber olmanın sevinicini dile getirirken, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözünü hep bir ağızdan söylediler. Pazar günü Mosouleum ve Bodrum Kalesi’ni, rehberleri Bodrum Marmara Koleji Tarih Öğretmeni Hülya Cantürk Ünal ile beraber gezen Kos’lu misafirler dolu dolu geçen üç günün ardından 14 Mart 2005 Saat:15.00’de unutulmaz anılarla Bodrum’dan ayrıldılar.

Bodrum’da yaşadıklarından çok etkilenen ve dünyanın hiçbir yerinde, böyle bir misafirperverlik ve organizasyonla karşılaşamayacaklarını söyleyen Kardeş Okullular, en kısa zamanda Bodrum Marmara Koleji’ndeki dostlarını Kos’ta misafir etmek istediklerini söylediler.


Bodrum Marmara Koleji İlköğretim Müdürü Ebru ERGÜNEY, Avrupa Birliği Projeleri kapsamında yer alan Sokrates Comenius 1 "Okul Ortaklığı Projesi"nin ön çalışmalarının bu organizasyon ile hızlandığını ve bu buluşmaların devam edeceğini belirtti.

Bodrum FM
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 11:35:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?